Lening aanvragen

Volledig online werkwijze; van aanvraag tot uitbetaling

 • 521 mensen gingen je voor en geven ons een 9.1
 • Een Lening aanvragen in 2 minuten

 • Profiteer van een super scherpe rente vanaf 6,6%

 • Toegang tot beveiligde en persoonlijke 'mijn' omgeving

Hoeveel kan
ik lenen?

Vanaf 6.6% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van u.

 • Lening aanvragen
 • Lening details
 • Veelgestelde vragen

Lening aanvragen

Een lening aanvragen doe je bij een online kredietadviseur zoals Postkrediet. Het voordeel van online leningen is dat je geen dure provisie- en advieskosten betaalt. In onze handige rekenmodule bereken je de maximale lening en zie je ook hoe hoog het maandelijkse bedrag aan aflossing is. Zo weet je precies welk deel van je budget je elke maand uitgeeft aan de afbetaling van je lening. Wie geld wil lenen, kan altijd online een lening aanvragen bij Postkrediet.

Waarom online een lening afsluiten?

Dit zijn de voordelen van online een lening aanvragen.

 • Lagere provisie- en advieskosten.
 • Snelheid van aanvragen.
 • Snel offertes ontvangen.
 • Definitief afsluiten van de lening gaat snel.

Mensen hebben nu eenmaal minder tijd en willen snel de beschikking hebben over hun geld. En dat kan bij ons. Hoewel het proces van online lenen bekend is helpen wij je graag indien je er niet uitkomt.

Meerdere leningen vergelijken is mogelijk

Je vult in onze rekenmodule snel een aantal persoonlijke gegevens in en wij laten je de meest voordelige leningen van dat moment zien. Je hebt de keuze uit verschillende leningen van verschillende kredietverstrekkers en je kiest je de lening die voor jou het beste is. Wij handelen alles met de kredietverstrekker af. Na je keuze moet de lening eerst worden goedgekeurd. Wanneer je lening is goedgekeurd, dan kun je je lening ook écht definitief maken en is het geld van jou.

Zo doe je een aanvraag bij Postkrediet

 1. Vul je persoonlijke gegevens in op het formulier lening aanvragen. In een paar stappen geef je aan welk bedrag je nodig hebt. Geef Postkrediet opdracht om één of meerdere offertes op te vragen.
 2. Je ontvangt per e-mail de inloggegevens voor jouw persoonlijke mijn-omgeving. In de regel staan de offertes voor een goedkope lening met 2 uur voor je klaar.
 3. Bekijk de offertes in de ‘mijn-omgeving’ en maak zelf een keuze. Zo kun je een lening aanvragen die precies bij je past en zo vind je ook de juiste kredietverstrekker.
 4. Heb je een keuze kunnen maken tussen de verschillende leningen? Dan kun je nu de offerte ondertekenen en de gevraagde documenten uploaden in de ‘mijn-omgeving’. Alles gaat volledig digitaal en bij eventuele vragen ondersteunen wij u via de Chat-functie.
 5. Na controle door Postkrediet en goedkeuring van de bank staat het geld, als alles goed gaat, binnen 2 werkdagen (direct) op je rekening.

Een krediet aanvragen is zo gebeurd.

Offerte lening aanvragen

Lening aanvragen, de details

Welk bedrag kun je aanvragen?

Wil je de mogelijke hoogte van je lening berekenen?  Het hangt sowieso van je inkomen en financiële mogelijkheden af hoeveel geld je (maximaal) kunt lenen. Het is verstandig om altijd zelf te checken of je elke maand in staat bent om netjes je lening af te lossen.

Je verschillende bedragen lenen. Bij Postkrediet kun je minimaal €5000,- lenen tot maximaal €150.000,-. Tot €75.000,- wordt de lening in één keer direct op je rekening gestort.

Boven de €75.000,- moet je twee offertes voor twee leningen aanvragen. Een lening aanvragen boven de €75.000,- betekent dus altijd twee leningen aanvragen. Deze twee leningen sluiten wij dan weer af bij één van onze kredietverstrekkers.

Persoonlijke lening aanvraag geaccepteerd door kredietverstrekker?

Geld lenen? Ga naar onze leningen-vergelijker en vul daar je persoonlijke gegevens in zoals je woonsituatie, inkomen,  hypotheek per maand en nog een aantal zaken. Je krijgt dan een duidelijk antwoord welke leningen jij bij ons kan afsluiten.

Wist je dat je lening aanvraag niet meteen automatisch is goedgekeurd? Het is slechts een indicatie. Na de aanvraag ontvang je van ons een vrijblijvende offerte. Nadat je de offerte voor de lening hebt ondertekend en voorzien van de vereiste documenten wordt definitief beoordeeld of jij de lening kunt aanvragen.

Persoonlijke lening, prijzen en rente?

De persoonlijke lening is de lening die door de consument het vaakst wordt afgesloten. Er is ook een mogelijkheid om een doorlopend krediet af te sluiten maar hiervan wordt minder gebruik gemaakt. De persoonlijke lening wordt in 90% van de gevallen aangevraagd. Wat je precies betaalt aan prijzen en rente op deze lening verschilt nogal. Op dit moment is het rentepercentage laag en staat hij op 6,6%.

Waarom is de persoonlijke lening populair?

De reden waarom de persoonlijke lening zo populair is komt vanwege de zekerheid. Je betaalt namelijk gedurende de looptijd van een lening een vast bedrag aan rente. Je rentepercentage staat gedurende de gehele looptijd van een lening vast. Daarnaast weet je precies wanneer je lening ten einde is en wordt het geleende totaal bedrag meteen in zijn geheel op je rekening gestort. Mensen die bewust kiezen voor geld lenen kiezen vaker voor een persoonlijke lening.

Persoonlijke lening en verbouwing?

Wanneer de persoonlijke lening voor een verbouwing of verbetering van de eigen koopwoning gebruikt wordt is de rente aftrekbaar voor de inkomstenbelasting. Een lening voor bijvoorbeeld zonnepanelen is ook een verbetering van de koopwoning. Bij een doorlopend krediet is de lening niet aftrekbaar.

Auto financieren

Een auto financieren kan ook d.m.v. het afsluiten van een persoonlijke lening. Je hoeft je leendoel niet aan ons kenbaar te maken dus dat is sowieso geen probleem. Je vraagt een lening aan tussen de €5000 en 150.000 en zodra de lening akkoord is kun je je auto kopen. Bij het financieren van een auto d.m.v. een persoonlijke lening weet je precies hoeveel je voor de auto leent, hoe lang de lening duurt en hoeveel je maandelijks betaalt.

Persoonlijke lening

Wil je meer weten over de persoonlijke lening van Postkrediet? Vraag dan een offerte bij onze klantenservice aan. Het hele proces van lening aanvragen en beoordeling van je inkomsten gaat bij ons online. Je weet al binnen een paar dagen of je een lening bij ons krijgt. Wij zorgen voor offertes van meerdere banken. Online bankieren was nog nooit zo makkelijk als bij Postkrediet.

Lening aanvragen als ZZP

Een lening aanvragen voor privé-uitgaven maar wel als ZZP’er? Lenen als ZZP-er (zelfstandige zonder personeel) kan moeilijk zijn. Dit komt omdat kredietverstrekkers zich bij voorkeur richten op particulieren met een vast inkomen. Gelukkig maken wij bij Postkrediet leningen aanvragen voor ZZP’ers wel mogelijk.

Lening aanvragen voor jouw persoonlijke situatie?

Bij Postkrediet sluit je makkelijk leningen af. Je kiest eerst uit een persoonlijke lening of doorlopend krediet. De keuze tussen deze twee leningen hangt af van je persoonlijke situatie. Een doorlopend krediet biedt meer flexibiliteit en een persoonlijke lening biedt meer stabiliteit.

Lening aanvragen bij Postkrediet?

Een lening aanvragen bij een online kredietverschaffer als Postkrediet heeft vele voordelen. Welke voordelen zijn dat? Wij sommen ze hier voor je op:

 • Lager rentetarief door de online werkwijze.
 • Je kunt bij Postkrediet terecht voor meerdere leningen.
 • Verzekerd van een goedkope lening door het online proces.
 • Extra geld lenen bij Postkrediet is mogelijk.
 • Keuze uit het doorlopend krediet of persoonlijke lening.
 • Makkelijk leningen of kredieten oversluiten/samenvoegen.
 • Je bepaalt zelf de looptijd van de lening.
 • Het geld staat binnen een paar dagen op je betaalrekening.
 • Communicatie via internetbankieren is mogelijk.

Een lening aanvragen? Let op de rente, looptijd en oversluiten

Wij maken geld lenen makkelijk en transparant. Je weet bij ons bijvoorbeeld meteen hoeveel geld je kwijt bent aan rente. Of geld lenen goedkoop of duur is hangt namelijk af van de rente, de looptijd van de lening en of je eventueel een bestaande lening wilt oversluiten. De rente is voor mensen meestal het belangrijkste element van een lening. Wanneer de rente laag is dan ga je sneller met een kredietverstrekker in zee. En laat dat nu goed uitkomen. Postkrediet heeft de laagste rente in de markt. Vraag bij ons dus direct een lening aan en profiteer van de lage rente.

Offerte lening aanvragen

Veelgestelde vragen

Vragen bij het aanvragen van een lening?

 • Welk leendoel heb je voor ogen?
 • Hoe hoog is de rente?
 • Wil je flexibel lenen?
 • Wat wil je maximaal per maand betalen?

Op deze manier maak je een gerichte keuze bij het aanvragen van een lening.

Hoeveel rente betaal je over je lening?

Een persoonlijke lening bij Postkrediet is niet duur. De rente tarieven zijn op dit moment in Nederland vrij laag. De rente voor een persoonlijke lening is op dit moment 6,6%. Kies je voor een persoonlijke lening dan krijg je een vaste rente. Wanneer je kiest voor een doorlopend krediet dan heb je een flexibele rente.

Het is verstandig om elk jaar je lening te vergelijken omdat de rente tarieven nogal variëren. Het maakt niet uit om wat voor soort lening het gaat. Wellicht kun je dan je lening nóg goedkoper oversluiten zodat je nog minder rente betaalt.

Vaste of variabele rente op de lening?

Wat is naast de hoogte van de rente ook belangrijk? Dat is of de rente vast of variabel is. Dat maakt namelijk een groot verschil in je uiteindelijke kosten.Bij een persoonlijke lening staat de rente gedurende de gehele looptijd van de lening vast. Daarover hoef je je dus verder geen zorgen over te maken. Bij het doorlopend krediet is dat anders. Bij een doorlopend krediet krijg je van ons een variabele rente. Bij een variabele rente loop je een groter risico dat je meer geld kwijt bent aan je lening. Zeker nu de rentepercentages aan het oplopen zijn.

Lening aanvragen en vergelijken: wanneer is het rond?

Er is pas witte rook op het moment dat de kredietverstrekker de aanvraag voor de lening heeft aanvaard. De kredietverstrekker kijkt bij het afsluiten van een lening of jij in staat bent om de lening en rente terug te betalen. Je kunt dus pas een lening helemaal afsluiten als je voldoet aan alle eisen die de kredietverstrekker stelt aan een lening, en aan jou. Let op: geld lenen kost geld en de kredietvertrekker hanteert strenge regels zodat zij zeker weten dat ze het geld terugkrijgen.

Lening aanvragen met en zonder BKR registratie?

Kun je een lening aanvragen met een Bureau Krediet Registratie (BKR )? Dat hangt ervan af. Meestal kun je alleen een lening afsluiten bij een positieve BKR registratie. En dat betekent dat je nergens een betalingsachterstand hebt. Bij een negatieve BKR registratie heb je wèl ergens een betalingsachterstand. Dan wordt een lening afsluiten heel moeilijk. Het BKR in Tiel houdt dit soort achterstanden bij en kredietverstrekkers maken hier gebruik van. Bij een BKR registratie is het handig om te controleren of iemand ergens al een lening heeft afgesloten. Iedereen die een lening afsluit van € 250 of meer, krijgt een positieve BKR registratie.

Specifiek bedrag lenen?

Bereken meteen je lening door hieronder op het gewenste leenbedrag te klikken. Maak je dromen compleet door het juiste bedrag te lenen:

Lening aanvragen

Een lening afsluiten bij Postkrediet is voordelig. Bij Postkrediet ben je in goede handen. Wil je geld lenen of een krediet oversluiten? Beiden hebben een andere dynamiek én proces van aanvragen. Wij nemen jouw aanvraag serieus, daarom dat we dit willen weten.

Online een lening aanvragen is zowel makkelijk als snel en goedkoop. Je betaalt geen dure bemiddelingskosten en afsluitkosten. Wij schakelen namelijk de tussenpersoon uit die normaliter je lening afsluit. Het aanvragen van de lening is binnen een paar dagen geregeld.

Dit maakt ons uniek:

 • Volledig digitale werkwijze. Alles gaat via het internet.
 • Lage rente op je lening.
 • Goedkoop geld lenen.
 • Meerdere offertes ineens vergelijken.
 • Inzicht in je leenmogelijkheden.
 • Offertes staan klaar in je eigen mijn-omgeving.
 • Je beslist zelf, zonder voorafgaand advies, of en welke lening bij je past.
 • Transparant lening afsluiten: geen extra kosten.

Krediet oversluiten?

Heb je al een geldlening? Waarschijnlijk kun je wél geld besparen door je bestaande lening over te sluiten naar Postkrediet. Het voordeel van oversluiten kan flink oplopen. Je lopende lening wordt dan overgenomen door een andere bank, en dat tegen een lagere rente. Het overstappen regelen wij gratis voor jou.

Betrouwbaarheid online lening aanvragen

De betrouwbaarheid van een online kredietadviseur is belangrijk. Waaraan kunt u zien of wij betrouwbaar zijn?

 • Wij zijn geregistreerd bij de Autoriteit Financiële Markten (AFM).
 • De beoordelingen van onze klanten spreken voor zich.
 • Gaandeweg het proces van aanvragen en afsluiten zult u merken hoe betrouwbaar wij zijn. Alles in vrijblijvend dus u kunt alles goed controleren.

Hoe werkt een credit score?

De credit score gebruiken wij om je kredietwaardigheid te bepalen en deze credit score is voor particulieren. Hoe bepalen wij de credit score? Wij doen een aanvraag bij het BKR. Hier letten wij op bij het beoordelen van jouw mogelijke lening:

 • De grote van de huidige leningen, roodstanden en andere minsaldo’s.
 • Het soort leningen dat je hebt uitstaan zoals een hypotheek of creditcardschuld.
 • Te laat betaalde aflossingen en die langer dan 30 dagen hebben geduurd.
 • Geschiedenis van je mogelijke leningen en minsaldo’s.

Als je dus een positieve credit score wilt dan is het zaak om je leningen en minsaldo’s op tijd te betalen en af te lossen.

Contact over leningen aanvragen?

Heb je nog vragen over een lening afsluiten? Wij helpen je graag. Wil je meer informatie over het oversluiten of herfinancieren van je huidige lening? Bekijk onze pagina over het oversluiten van je bestaande lening(en). Wil je onze prijzen weten? Onze klantenservice helpt je graag. Postkrediet regelt alles graag voor jou. Geld lenen zonder bijkomende kosten, dat doe je bij Postkrediet.

Let op: geld lenen kost geld.

Offerte lening aanvragen

Veelgestelde vragen

Kan iedereen een lening krijgen?

Een stabiel en regelmatig inkomen is vereist om in aanmerking te komen voor een lening. Mensen met een pensioen kunnen dus nog steeds een lening afsluiten. Het is ook mogelijk om een lening te krijgen als je een uitkering ontvangt, maar dit hangt af van het type uitkering. Bijstandsuitkeringen en werkloosheidsuitkeringen komen bijvoorbeeld niet in aanmerking voor een lening.

Lening aanvragen: waar let je op?

Een lening afsluiten bij Postkrediet is makkelijk. Door verschillende aanbieders van leningen simpel met elkaar te vergelijken maken wij de lening aanvraag voordelig. De rente en de voorwaarden verschillen natuurlijk wel per lening.

Lening aanvragen? Wat is belangrijk voor jou om te weten wanneer je geld wilt lenen?

 1. Welk bedrag wil je lenen?
 2. Je inkomen, en of je in loondienst bent of niet.
 3. Je persoonlijke gezinssituatie.
 4. Welk soort lening aanvraag bij je past.
 5. Of je veel betaalt aan rente op een lening?
 6. Betaal je alimentatie of andere verplichtingen? Of spaar je juist?

Een lening afsluiten kan makkelijk bij Postkrediet. Kijk hier welke stukken je moet aantonen voor een lening bij Postkrediet.

Kan ik een nieuwe auto financieren via Postkrediet?

Ja dat kan. Wij vragen niet naar het leendoel en dus mag je met je geld doen wat je wilt. Hieronder vind je de voordelen van het financieren van een nieuwe auto via ons.

 • Als je een auto bij ons financiert via een persoonlijke lening dan ben je direct eigenaar van de auto. Wanneer je de auto weer verkoopt is de opbrengst voor jou.
 • Je weet precies hoe hoog het bedrag is dat je leent, hoe lang de looptijd van de lening is en hoeveel je per maand betaalt.
 • Je kunt de lening altijd boetevrij vervroegd aflossen.

Krijg je direct antwoord bij een lening aanvraag?

Je aanvraag voor een lening wordt door ons snel afgehandeld. In de regel staan de offertes na aanvraag binnen twee uur voor je klaar. Na controle door ons en akkoord van de bank staat het geld vaak al binnen twee dagen op je rekening.

Kun je een lening afsluiten om schulden af te betalen?

Een lening afsluiten als je schulden hebt is mogelijk. Je schulden mogen alleen niet te hoog zijn en je mag geen negatieve registratie bij het BKR hebben. Met andere woorden: er mogen in het verleden geen betalingsproblemen zijn geconstateerd.

Hoe verbeter je je kredietwaardigheid voordat je een lening aanvraagt?

Er zijn verschillende manieren om je kredietwaardigheid te verbeteren, zoals het aflossen van uitstaande schulden, op tijd rekeningen betalen en het aanvragen van een kredietrapport om fouten te corrigeren. Dit kan je kansen op het verkrijgen van een lening aanzienlijk vergroten.

Wat voor service verleent een kredietverstrekker als Postkrediet?

Wij verlenen de service van het verstrekken van leningen aan individuen of bedrijven via een vijftal banken. Dit betekent dat potentiële leners online een lening aanvragen en hun kredietwaardigheid laten beoordelen door middel van geautomatiseerde processen in plaats van persoonlijk bij een bank of kredietverstrekker langs te gaan. Daarnaast bieden wij ook lagere rentetarieven aan dan traditionele banken omdat wij minder overheadkosten hebben en onze processen volledig geautomatiseerd zijn.

Zo werkt een lening afsluiten

aanvragen lening

1. Online aanvragen Stel online jou ideale lening samen.

Aanvragen lening vergelijken

2. Vergelijk leningen Bekijk in de persoonlijke "mijn omgeving" de mogelijkheden en kies de beste lening.

Lening aanvragen

3. Digitaal aanleveren In de "mijn omgeving" kun je de benodigde stukken uploaden/aanleveren.

Lening uitbetalen

4. Uitbetaling van de lening Binnen een paar dagen ontvang je het geld op je rekening.

Meer over onze werkwijze
Persoonlijke
lening vanaf
6,6% !
Kredietbedrag€ 40.000,- Maandtermijn€ 454,-
Variabele debetrente6,6% Jaarlijks kostenpercentage6,6%
Theoretische looptijd120 maanden Totaalprijs van het krediet€ 54.503,-
De laagste rente geldt alleen bij het leendoel verduurzamen van de woning voor andere doelen geldt een hoger percentage. Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we u kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 12% per jaar.