Stukken aantonen

Geld lenen - Welke stukken moet je aantonen?

  • 521 mensen gingen je voor en geven ons een 9.1
  • Profiteer van een super scherpe rente

  • Online een lening afsluiten regel je bij Postkrediet

  • Een offerte is gratis en geheel vrijblijvend

Hoeveel kan
ik lenen?

Vanaf 6.6% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van u.

  • Geld lenen en stukken aantonen

Bekijk online wat je mogelijkheden zijn

Bij geld lenen hoort stukken aantonen. Wat betekent dit en hoe zorg je ervoor dat het afsluiten van de lening snel verloopt? Postkrediet neemt samen met jou deze en andere vragen door. Goedkoop geld lenen hoeft helemaal niet moeilijk te zijn!

Stukken aantonen, wat betekent dat?

Een lening afsluiten is een verantwoorde financiële beslissing. We willen graag dat je aanvraag zo goed mogelijk verloopt. Dit kan alleen wanneer je een aantal stukken aantoont. Met stukken bedoelen we documenten en bewijzen. Deze zijn nodig om je aanvraag te voltooien, maar ook om te beoordelen of je voor een lening in aanmerking komt. Verantwoord geld lenen dat is waar wij voor staan.

Geld lenen: deze stukken moet je aantonen

We bemiddelen voor jou in het afsluiten van een lening. Hiervoor hebben we een aantal belangrijke dingen nodig. Deze stukken moet je zeker aantonen:

  • De ondertekende offerte
  • Kopie van een geldig legitimatiebewijs
  • Kopie van een recente salarisstrook of een uitkeringsspecificatie
  • Kopie van een recent bankafschrift waar

Heb je nog een bestaande lening lopen? Voeg dan een kopie van het afschrift van deze lening of leningen toe.

De “mijn-omgeving”

De door jou aan te tonen stukken kunnen allemaal in de persoonlijke en beveiligde mijn-omgeving worden geüpload. Je ontvangt na het aanvragen van een vrijblijvende offerte een mail met inlogcodes en een wachtwoord. Verdere instructies, waaronder instructievideo’s, staan voor je klaar in de mijn-omgeving.

De ondertekende offerte

Bij Postkrediet vraag je een of meerdere offertes aan. Neem de tijd om verschillende kredietaanbieders met elkaar te vergelijken. Natuurlijk ga je voor de laagste rente en de beste voorwaarden. Heb je een keuze kunnen maken? Dan is het belangrijk dat je de offerte ondertekent.

De offerte onderteken je met pen of digitaal. Hoe werkt dat eigenlijk, digitaal ondertekenen? Hiermee maak je ter controle 1 eurocent via je bankrekening over. De bank kan zo controleren of de bankrekening ook echt op jouw naam staat. Onderteken je liever met pen? Zorg dan dat de handtekening overeenkomt met die op je legitimatiebewijs.

Kopie van een geldig legitimatiebewijs

We hebben een kopie van je geldige legitimatiebewijs nodig. Hiermee toon je aan dat je ook bent wie je zegt. Je kunt je alleen identificeren met een paspoort of identiteitskaart. Hier maak je een kopie van, het origineel blijft in jouw bezit. Geef dit nooit zomaar af!

Heb je alleen een rijbewijs? In beginsel is dit voor het aanvragen van een lening geen geldig legitimatiebewijs. Mocht het echt niet anders kunnen, neem dan contact met ons op. In sommige gevallen accepteren we een kopie van het rijbewijs als legitimatie.

Kopie salarisstrook of uitkeringsspecificatie

Je leent geld. Dat is fijn, want hiermee kun je veel zaken financieren. De lening betaal je in maandelijkse termijnen terug. We willen graag weten of dit ook voor jou mogelijk is. De hoogte van de lening hangt namelijk van je inkomen maar ook van het soort inkomen af. Daarom ontvangen we graag een kopie van een recente salarisstrook of een uitkeringsspecificatie.

Zorg dat de loonstrook niet ouder dan 2 maanden is. Je toont in ieder geval de laatste loonstrook, bij wisselend inkomen is het handiger wanneer je er meerdere stuurt.

Kopie van een recent bankafschrift

Kan je aan je betalingsverplichting voldoen? De bank wil dit nagaan door middel van een van je bankafschriften, waarop alle bij- en afschrijvingen van een hele maand staan. Zo kan de bank ook zien of je ergens een betalingsregeling hebt lopen en wat je woonlasten zijn. Verder is het belangrijk dat je inkomen ook op je bankrekening wordt gestort, dat natuurlijk ook op het bankafschrift staat.

Kopie van afschrift bestaande lening

Misschien heb je nog een bestaande lening die je maandelijks aflost. Door samenvoeging van de bestaande lening met je nieuwe lening bespaar je geld. De kredietverstrekker moet weten wat de inlossing van je bestaande lening is. Daarom voeg je een kopie van het inlossaldo toe. Zo kan de kredietverstrekker het juiste bedrag overmaken, waarna je van de oude lening af bent.

Geld lenen en stukken aantonen: wat nog meer?

Wat is er nog meer nodig dan bovenstaande stukken? Vraag je bij Postkrediet een offerte aan, dan staat je een persoonlijke checklist in de mijn-omgeving voor je klaar. Hierin staat uitgelegd welke stukken de kredietverstrekker van jou nodig heeft. In je persoonlijke omgeving maak je handig gebruik van deze checklist.

Heb je nog vragen over het aantonen van stukken of hoe je deze moet indienen? Twijfel niet en neem contact met ons op.

Vrijblijvende offerte aanvragen?

Hoe werkt online geld lenen?

Goedkope persoonlijke lening - Geld lenen - Krediet aanvragen

1. Online aanvragen Stel online jouw ideale lening samen en vraag een gratis offerte aan.

leningen oversluiten - lening aanvragen - goedkoop geld lenen - krediet

2. Vergelijk leningen Bekijk in de persoonlijke "mijn omgeving" de mogelijkheden en kies de beste lening

Lening aanvragen - Geld lenen - Goedkoop oversluiten lening - krediet

3. Digitaal aanleveren In de "mijn omgeving" kun je de benodigde stukken uploaden/aanleveren

Goedkoop lenen - leningen - goedkoop oversluiten lening - krediet afsluiten

4. Uitbetaling Binnen een paar dagen ontvang je het geld op je rekening

Meer over onze werkwijze
Persoonlijke
lening vanaf
6,6% !
Kredietbedrag€ 40.000,- Maandtermijn€ 454,-
Variabele debetrente6,6% Jaarlijks kostenpercentage6,6%
Theoretische looptijd120 maanden Totaalprijs van het krediet€ 54.503,-
De laagste rente geldt alleen bij het leendoel verduurzamen van de woning voor andere doelen geldt een hoger percentage. Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we u kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 12% per jaar.