Lening oversluiten

Wij maken je dure lening goedkoper - Profiteer van een historisch lage rente!

 • 521 mensen gingen je voor en geven ons een 9.1
 • Je lening oversluiten regel je met onze gratis oversluitservice

 • Profiteer bij het oversluiten van een lening van een scherpe rente vanaf 6,6%

 • Een offerte voor een lening is gratis en geheel vrijblijvend

Bereken je besparing

 • Lening oversluiten
 • Lening oversluiten details
 • Veelgestelde vragen lening oversluiten

Je lening oversluiten loont!

Interesse in een lening oversluiten? Stop met teveel betalen voor je lening en bespaar op je maandlasten. Voeg één of meerdere leningen samen tot één goedkope lening en creëer overzicht. Postkrediet helpt jou met de gratis oversluitservice zodat een lening oversluiten binnen handbereik ligt.

Een lening oversluiten bij je eigen bank of kies je voor online?

Vaak zijn leningen bij banken veel duurder dan bij online kredietverstrekkers zoals Postkrediet. Het aantal klanten van een bank die een bestaande lening verhogen  vergelijken is zeer klein. Slechts 10% checkt vaker dan één keer per half jaar of hun lening goedkoper kan. Waarom de rest dit niet doet? Een veelgehoord bezwaar is:

 • Dat een lening oversluiten veel werk is.
 • Dat ze al een lage rente hebben.
 • Dat het niet mogelijk is om over te stappen.
 • Dat ze wel goed zitten bij hun huidige bank.

Dit kan een onnodig dure beslissing zijn, (groot)banken verdienen namelijk flink geld aan leningen. Een lening oversluiten bij een online kredietverstrekker is in veel gevallen voordelig.

Het oversluiten van een lening kan écht goedkoop zijn

De rente op een lening kan bijna altijd goedkoper. Hoe weet je dat? Je komt erachter door regelmatig leningen met elkaar te vergelijken. Op de website van Postkrediet vergelijk je verschillende leningen en rentes met elkaar. Zo weet je direct of een lening oversluiten voordelig is. Kijken of je je huidige lening voordelig kunt oversluiten kost je slechts 2 minuten van je tijd! Wij nodigen je graag uit om de proef op de som te nemen en te checken of je jouw lening voordelig kunt oversluiten.

Leningen die je kun je oversluiten? Dit zijn ze

Vaak wordt gedacht dat je alleen de bestaande persoonlijke lening of doorlopend krediet kan oversluiten. Niets is minder waar. Ook een roodstand van enige omvang, een creditcardschuld of postorderkrediet behoort tot de groep “leningen” die je kunt oversluiten. Heb je ooit een lening voor een auto via een dealer afgesloten? Neem deze lening dan ook maar mee, want hierop valt vaak heel wat geld te besparen. Een lening oversluiten biedt voor al deze verschillende leningen en kredieten uitkomst in de vorm van een voordelige rente. Je zult het merken in het totaalbedrag van je leningen, die zal fix lager worden.

Persoonlijke lening oversluiten tegen een lage rente

Een persoonlijke lening biedt veel zekerheid: alles staat vast, zowel het maandbedrag als de rente. Het maandbedrag is gedurende de looptijd van de lening steeds gelijk. Ondanks deze zekerheid is de kans groot dat je voor je persoonlijke lening teveel betaalt. Een persoonlijke lening oversluiten is daarom een goed idee. Oriënteer je op de actuele rente bij de persoonlijke lening, de looptijd en de nieuwe voorwaarden. Wil je weten of de persoonlijke lening oversluiten iets voor jou is? Ons aanbod ontvang je binnen 2 uur in jouw persoonlijke “mijn-omgeving”. Let er bij een persoonlijke lening wel op dat dat het leendoel is afbetaald op het moment dat je de lening beëindigd, bijvoorbeeld bij een verbouwing financieren.

Oversluiten doorlopend krediet tegen een lage rente

Een doorlopend krediet is een lening met een flexibele looptijd. Tijdens de looptijd van de lening kun je steeds weer geld opnemen. Voor het oversluiten van je doorlopend krediet zit je bij ons goed. We werken samen met verschillende banken en kunnen je daarom altijd de laagste rente en beste voorwaarden bieden. Uiteraard ben jij degene die bepaalt. Vraag daarom één of meerdere offertes aan om je lening over te sluiten. Zo kun je goed vergelijken en een keuze maken. Besparen op je doorlopend krediet? Wij bekijken graag jou mogelijkheden om je lening over te sluiten.

Lening oversluiten

Stel: je hebt meerdere leningen lopen. Dit betekent dat je maandelijks te maken krijgt met verschillende incasso’s of betaalverzoeken. Heel vervelend, je hebt namelijk wel wat beters te doen. Deze leningen oversluiten is de perfecte oplossing. Niet alleen bespaart je dit een hoop tijd, ook ben je vaak goedkoper uit. Als je meerdere lening hebt dan is het samenvoegen en oversluiten van leningen zeer interessant. Je doet het volgende. Je bepaalt het openstaande bedrag van de lening of leningen die je hebt uitstaan. Dit bedrag ga je in beginsel oversluiten. Wil je extra geld lenen? Dat kan ook. Dat bedrag tel je dan op bij wat je wilt lenen. Zo kom je aan het totaalbedrag van een lening en hierover vraag je een offerte bij ons aan. Wat je in feite doet is het verlengen van een lening.

Lening oversluiten? Vraag een vrijblijvende offerte aan

Lening oversluiten details

Lening oversluiten bij onze vaste kredietverstrekkers

Postkrediet werkt voor het oversluiten van leningen samen met een aantal banken. Deze banken hanteren de laagste rentetarieven op de Nederlandse markt. In de regel sluiten wij persoonlijke leningen en doorlopende kredieten over. Indien u een andere lening of krediet heeft dan is het ook mogelijk om die over te sluiten.

Soorten leningen oversluiten?

 • Krediet bij een verzendhuis oversluiten (Wehkamp, Otto, Zalando etc.)
 • Creditcard (Creditcardschuld) oversluiten
 • Leningen voor een auto via een dealer oversluiten
 • Roodstand op een betaalrekening oversluiten

Wij voegen alle leningen voor je samen tot één nieuwe lening. Hierdoor krijg je vaak lagere tarieven voor de door jou gewenste looptijd. Dit betekent direct een besparing op je maandlasten. Een lening oversluiten kan gemakkelijk met onze gratis oversluit-service.

Je doet bij Postkrediet eerst online een aanvraag om een lening over te sluiten. Na de aanvraag gaan wij voor je aan de slag om de beste lening te krijgen. Wij sturen je dan een vrijblijvende en gratis offerte op Uit de offerte blijkt dan hoeveel geld je bespaart door het oversluiten van je leningen.

Lening oversluiten van de volgende kredietverstrekkers

Oversluiten lening ziet er zo uit

 1. Je vult het aanvraagformulier voor de lening in. Dit formulier vind je op onze website en vul je geheel online in.
 2. Wij gaan op zoek naar de meest voordelige lening met het meest gunstige rentetarief.
 3. Je ontvangt één of meerdere vrijblijvende en gratis offertes die aan jouw eisen voor het oversluiten van de lening voldoen. Je zit dus nog nergens aan vast en kunt je altijd nog bedenken voordat je wilt oversluiten.
 4. Na ondertekening stuur je de offerte retour.
 5. Het oversluiten van de lening wordt nu geheel door ons geregeld en jij ontvangt van ons bericht zodra de lening is overgesloten.

Het besparen op bestaande leningen kan al snel tot in de honderden euro’s per jaar lopen. Wie wil daar nou geen gebruik van maken. Bij het oversluiten van leningen gooi je als het ware je leningen op één hoop en profiteer je van de lage rente die op dit moment geldt.

Voordelen oversluiten lening

Een lening oversluiten kan al vaak honderden euro’s per jaar besparen. Over de totale looptijd van de lening kan het vaak duizenden euro’s aan besparingen op het totaalbedrag van de lening schelen. De voordelen van het oversluiten van een lening zijn:

 • Lagere rente doordat meerdere leningen worden gebundeld tot één lening
 • Je hebt maar één lening om je mee bezig te houden wat een hoop energie scheelt
 • De looptijd van de lening wordt korter
 • Je krijgt een nieuwe lening met vaak betere voorwaarden
 • Besparing van honderden euro’s per jaar op de uitstaande leningen
 • Het totaalbedrag van de lening wordt lager door het oversluiten
 • Het online proces van leningen oversluiten werkt snel

Looptijd lening?

Als je een lening bij Postkrediet gaat oversluiten, denk dan aan het volgende: de minimale looptijd van de lening is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is nu 6,6% en de maximale wettelijke rente is 10% per jaar. Wij bemiddelen op grond van een objectieve analyse. Wij hebben geen contractuele verplichtingen om zaken te doen met één of meerdere aanbieders. Wij zijn dus onafhankelijk waardoor we u laten kiezen uit meerdere aanbieders.

Boete bij oversluiten lening?

Lening oversluiten: normaal gesproken betaal je bij je geldverstrekker geen boete als je een bestaande lening oversluit naar Postkrediet. Dat geldt naast de persoonlijke lening en het doorlopend krediet ook voor credit cards, leningen bij postorderbedrijven en rekening courant. Bij Postkrediet ben je in de meeste gevallen boetevrij.

Wanneer betaal je nog wel boetes bij vervroegd aflossen (of oversluiten)? Dat is meestal het geval als je nog een aantal oudere leningen hebt lopen of leningen met een lange looptijd. Op deze leningen kun je niet extra aflossen. Controleer dit altijd eerst even goed. Bij twijfel kun je altijd even contact opnemen met onze klantenservice.

Offerte aanvragen – Gratis oversluit-service

Lening oversluiten of leningen samenvoegen? Wij maken het mogelijk. Begin met het aanvragen van een gratis offerte en ontdek hoeveel geld je kunt besparen. Wil je meer info en wil je iemand spreken? Bel onze klantenservice dan even.

Veelgestelde vragen lening oversluiten

Hieronder vind je een aantal veelgestelde vragen over het oversluiten van leningen. Zit je vraag er niet bij? Neem dan contact op met onze klantenservice. Onze klantenservice staat consumenten graag te woord.

Kun je extra geld lenen bij oversluiten?

Bij het oversluiten van een lening mag je een hoger bedrag lenen dan je oude lening. Een lening oversluiten betekent niet alleen leningen samenvoegen. Het betekent ook dat je een hogere lening mag aanvragen. Je kunt bij Postkrediet altijd extra geld lenen als je een lening oversluit. Bij Postkrediet beoordelen we altijd of je in aanmerking komt om het hogere bedrag over te sluiten en dus meer te lenen. Met de nieuwe lening wordt altijd wel eerst de oude lening afgelost. Het geld dat overblijft betalen we aan je uit. Hoewel extra geld lenen mooi lijkt vinden wij het belangrijk dat je het geld altijd kunt terugbetalen: geld lenen kost geld. We lenen dus niet onbeperkt maar wel met met mate.

Is het leendoel belangrijk bij oversluiten lening?

Het leendoel bij een lening oversluiten weten wij al, namelijk de oversluiting van de bestaande lening. Wij bekijken of jij in staat bent om het geld van je nieuwe lening terug te betalen. Zolang dit financieel haalbaar is mag je bij ons een lening oversluiten. Het leendoel maakt alleen uit als je extra geld wilt lenen. Voor dit extra bedrag zullen wij je vragen om het leendoel aan te geven. Denk bij een leendoel bijvoorbeeld aan het volgende:

Zijn er bemiddelingskosten bij oversluiten lening?

Je betaalt bij ons geen bemiddelingskosten bij het oversluiten van een lening. Of het nu om een persoonlijke lening of een doorlopend krediet oversluiten gaat, bij Postkrediet rekenen wij geen bemiddelingskosten. Wij worden betaald door de (Nederlands) kredietbank waarnaar jij gaat overstappen als je je lening oversluit.

Lening oversluiten: zijn er extra kosten bij oversluiten?

Een lening oversluiten gebeurt kosteloos. Het makt qua kosten niet uit of je een persoonlijke lening of doorlopend krediet wilt oversluiten. Postkrediet ontvangt een financiële beloning door de bank waar de nieuwe lening wordt afgesloten.

Kun je meerdere leningen oversluiten?

Ja, het is mogelijk om meerdere leningen over te sluiten. Je sluit dan bij ons één lening af. Het overstappen van meerdere banken naar Postkrediet is mogelijk. Wij sluiten graag jouw leningen over.

Is er een boete voor vervroegd aflossen?

Een lening oversluiten bij Postkrediet is mogelijk. Als je je leningen bij Postkrediet hebt afgesloten dan betaal je geen boete bij vervroegd aflossen. Leningen van Postkrediet kun je boetevrij oversluiten. Dit geldt voor zowel het oversluiten van de persoonlijke lening als het oversluiten van het doorlopend krediet.

Hoe werkt een lening oversluiten eigenlijk?

Lening oversluiten online aanvragen

1. Aanvragen lening oversluiten Vraag een vrijblijvende offerte aan om uw lening over te sluiten.

Lening oversluiten, leningen vergelijken

2. Vergelijk leningen Voeg je leningen samen en sluit ze goedkoop over door eerste te vergelijken.

Lening oversluiten, gegevens aanleveren

3. Digitaal aanleveren In de "mijn" omgeving upload je je gegevens om over te sluiten.

Lening oversluiten, uitbetaling

4. Uitbetaling De laatste fase van een lening oversluiten is de uitbetaling van het geld.

Meer over onze werkwijze
Persoonlijke
lening vanaf
6,6% !
Kredietbedrag€ 40.000,- Maandtermijn€ 454,-
Variabele debetrente6,6% Jaarlijks kostenpercentage6,6%
Theoretische looptijd120 maanden Totaalprijs van het krediet€ 54.503,-
De laagste rente geldt alleen bij het leendoel verduurzamen van de woning voor andere doelen geldt een hoger percentage. Deze berekening is een richtlijn en je kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we u kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 6,6% en de maximale wettelijke rente is 12% per jaar.

Veelgestelde vragen

Kun je een lening afsluiten om schulden af te betalen?

Een lening afsluiten als je schulden hebt is mogelijk. Je schulden mogen alleen niet te hoog zijn en je mag geen negatieve registratie bij het BKR hebben. Met andere woorden: er mogen in het verleden geen betalingsproblemen zijn geconstateerd.

Lening oversluiten met en zonder BKR registratie?

Of je een lening kunt oversluiten met een Bureau Krediet Registratie (BKR) hangt af van je BKR-registratie. Over het algemeen kun je alleen een lening oversluiten als je een positieve BKR-registratie hebt, wat betekent dat je geen betalingsachterstand hebt. Bij een negatieve BKR-registratie heb je wel een betalingsachterstand en is het moeilijk om een lening over te sluiten. Het BKR in Tiel houdt deze achterstanden bij en kredietverstrekkers maken hier gebruik van. Als je een BKR-registratie hebt, is het verstandig om te controleren of je al een lening hebt afgesloten. Iedereen die een lening afsluit van €250 of meer krijgt namelijk een positieve BKR-registratie.

Waarom wordt een lening aanvraag afgewezen?

Een lening aanvraag wordt meestal om de volgende redenen afgewezen: Een te hoog kredietbedrag op basis van je inkomen en de daarmee samenhangende maandelijkse lasten en woonlasten. Een negatieve BKR-registratie. Documentatie die afwijkt.

Wat voor service verleent een kredietverstrekker als Postkrediet?

Wij verlenen de service van het verstrekken van leningen aan individuen of bedrijven via een vijftal banken. Dit betekent dat potentiële leners online een lening aanvragen en hun kredietwaardigheid laten beoordelen door middel van geautomatiseerde processen in plaats van persoonlijk bij een bank of kredietverstrekker langs te gaan. Daarnaast bieden wij ook lagere rentetarieven aan dan traditionele banken omdat wij minder overheadkosten hebben en onze processen volledig geautomatiseerd zijn.