Alle blogitems

Lening herfinancieren, zo doe je dat

Vanaf 6.6% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van u.

10 augustus, 2021 - Persoonlijke lening

Herfinanciering lening

Je bestaande lening herfinancieren? Je persoonlijke lening herfinancieren? Het herfinancieren of oversluiten van een bestaande lening is op dit moment erg voordelig. Dat komt door de historisch lage rente van 6,6%, ook bij herfinancieringen. Bij Postkrediet laat je je dure lening of leningen herfinancieren naar één persoonlijke lening of doorlopend krediet. Herfinanciering was nog nooit zo makkelijk.

Herfinanciering en de belastingdienst, hoe werkt het?

Vraag je altijd eerst af of je wel wilt herfinancieren. Na het herfinancieren van een lening kun je de rente namelijk niet meer aftrekken van de belasting. Het fiscale voordeel dat je nu hebt met een lening verdwijnt na herfinanciering van de lening. Dit is een besluit van de Nederlandse overheid geweest wat inging op 1-1-2018. Na deze datum rente is de rente niet meer aftrekbaar bij het afsluiten van een lening of bij herfinanciering van een lening.

Herfinanciering maakt dat je goedkoper leent

Na de herfinanciering heb je dus gewoon weer een persoonlijke lening of doorlopend krediet. De herfinanciering van de lening maakt het misschien wat moeilijk maar eigenlijk is het heel makkelijk. Je leent namelijk goedkoper door de lage rente. De rente is deze keer lager door de herfinanciering wat misschien het fiscale voordeel compenseert. Een lening herfinancieren is dus nog steeds voordelig. Je betaalt nog steeds elke maand een vast bedrag aan rente en aflossing.

Herfinanciering van dure leningen naar de persoonlijke lening, hoe werkt het?

Het maakt in beginsel niet uit wat voor soort leningen je kunt herfinancieren of samenvoegen. Je kunt een credit card, koop op afbetaling, een persoonlijke lening of een doorlopend krediet herfinancieren. Wij raden aan om deze leningen te verhogen naar een persoonlijke lening vanwege de voordelen van deze lening.

Na de offerteaanvraag voor herfinanciering van een lening sturen wij je een vrijblijvende offerte. Na acceptatie van de offerte lever je de documenten aan.

Welke documenten heb je nodig bij het herfinancieren van een lening

De volgende documenten zijn zeker nodig bij de herfinanciering van een lening.

 • Kopie ID kaart of paspoort.
 • Recent loonstrookje.
 • Eventuele uitkeringsspecificatie.
 • Bankafschriften.

Je kunt bij Postkrediet kosteloos verschillende leningen samenvoegen, herfinancieren of verlengen/verkorten , zoals een persoonlijke lening, doorlopend krediet, creditcardschuld of roodstand bij de bank, zodat je nóg minder rente betaalt.

Herfinanciering en lopende lening oversluiten

Een bestaande lening kost je vaak veel geld door de hoge rente die je er vroeger op hebt afgesloten. Op dit moment zijn leningen veel goedkoper dan vroeger. Dat komt omdat de rente nu historisch laag staat. Herfinanciering is vaak een goedkope oplossing. Herfinanciering zorgt ervoor dat je je lening of leningen flink betaalbaarder maakt.

Bekijk hier de mogelijkheden tot herfinanciering

Herfinanciering? Lening herfinancieren? Persoonlijke lening herfinancieren? Herfinanciering doorlopend krediet? Zakelijk krediet? Bekijk bij Postkrediet de mogelijkheden om je huidige lening over te sluiten. En je kunt zelfs extra geld lenen. Dit scheelt je veel geld: bij hogere bedragen betaal je namelijk een lager rentetarief.

Waarom lening herfinancieren bij Postkrediet?

Waarom kies je bij de herfinanciering van je lening voor Postkrediet?

 • Lage rente bij herfinanciering lening.
 • Snelle afhandeling bij herfinancieren van leningen.
 • Toegang tot onze beveiligde ‘mijn omgeving’.
 • Het proces van herfinanciering gaat geheel online.
 • Geen afsluitkosten en provisiekosten bij herfinancieren van leningen.
 • Boetevrij leningen en restschuld aflossen.

Waarom een persoonlijke lening en geen doorlopend krediet herfinancieren?

Een persoonlijke lening is een lening die meer zekerheid biedt dan het doorlopend krediet. 90% van onze klanten sluiten hun lening over naar een persoonlijke lening. Een herfinanciering naar een doorlopend krediet is ook mogelijk maar komt minder vaak voor. We sommen hier de kenmerken van de persoonlijke lening en het doorlopend krediet voor je op. Deze kenmerken gelden natuurlijk ook bij herfinanciering.

Lenen via de persoonlijke lening heeft de volgende kenmerken:

 • Het leenbedrag in één keer op je rekening gestort.
 • Geld lenen tegen een vaste rente en aflossing.
 • Vaste maandtermijn (rente en aflossing staan vast).
 • Vaste looptijd gedurende de lening.
 • Je weet van tevoren waar je aan toe bent.
 • Tussentijds boetevrij extra aflossen mag altijd bij herfinanciering.

Lenen via het doorlopend krediet heeft de volgende kenmerken:

 • Geld opnemen wanneer je dat nodig hebt (tot aan de kredietlimiet).
 • Afgeloste bedragen zijn opnieuw opneembaar, ook bij herfinanciering.
 • Variabele rente en looptijd.
 • Alleen rente betalen over het opgenomen bedrag.
 • Vaste maandtermijn (percentage van de kredietlimiet).
 • Je lost vervroegt en zonder boete je lening af, indien gewenst.

Veelgestelde vragen over herfinanciering

Hoeveel leningen kan ik in één keer herfinancieren?

Je kunt zoveel leningen herfinancieren als je wilt. Het is belangrijk dat je een lening afsluit waarvan je zeker weet dat je het bedrag elke maand makkelijk kunt terugbetalen. Maar dat hoeft geen probleem te zijn omdat je bij herfinanciering van je lening sowieso een lagere rente betaalt vanwege de historisch lage rente.

Kun je bij herfinanciering ook leningen vergelijken?

Ja, je kunt bij herfinanciering bij ons ook leningen vergelijken. Je vergelijkt verschillende aanbieders als je je leningen wilt herfinancieren. Jij kiest zelf welke aanbieder het voordeligst is en bij die aanbieder ga je je lening herfinancieren. Het is bij Postkrediet trouwens naast herfinancieren ook mogelijk om extra geld te lenen voor welk bedrag je ook maar wenst.

Online je lening herfinancieren tegen een rente van 6,6%?

Bij Postkrediet regel je het gehele proces van geld lenen en herfinanciering online. Dit scheelt enorm veel tijd en geld. Je betaalt namelijk geen provisie- en oversluitkosten als je een lening online afsluit. Ontdek daarnaast ook onze scherpste rentes en de beste voorwaarden van onze herfinanciering.

Neem de tijd om je keuze te maken

Nogmaals! Je vergelijkt leningen en maakt een keuze voor herfinanciering die voor jou het gunstigste is. Hier neem je natuurlijk ruim de tijd voor. De dienstverlening van Postkrediet is gericht op zelfstandigheid, je krijgt bij ons geen advies over producten en/of bedragen, dat doe je zelf, ook bij herfinanciering. Jij bepaalt hoe hoog de lening moet zijn en wat je maandelijks wilt betalen. Wij tonen je dan de goedkoopste leningen van onze geldverstrekkers zodat je de juiste keuze maakt voor herfinanciering.

Lening herfinancieren? – Herfinanciering persoonlijke lening?

Jeroen de Geus

Directeur

Vrijblijvende offerte aanvragen