Persoonlijke lening? Vergelijk hier persoonlijke leningen

Zelf je persoonlijke lening afsluiten tegen een vaste lage rente

 • 493 mensen gingen je voor en geven ons een 9.1
 • Je regelt het lenen volledig online, van offerte tot uitbetaling

 • Een super scherpe rente van maar 4,7% op een persoonlijke lening

 • Een persoonlijke lening aanvragen is gratis en geheel vrijblijvend

Bereken je
maximale lening

Vanaf 4.7% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van u.

 • Persoonlijke lening aanvragen
 • Persoonlijke lening afsluiten
 • Veelgestelde vragen

Direct je persoonlijke lening afsluiten ✅

Geld lenen bij Postkrediet is makkelijk. Bij Postkrediet vergelijk je rentes en voorwaarden van verschillende aanbieders van persoonlijke leningen. Zo vind je de persoonlijke lening die het beste bij jouw situatie past. Heb je de juiste lening gevonden in onze speciale vergelijker? Dan kun je de persoonlijke lening aanvragen. Met behulp van je eigen beveiligde mijn-omgeving vraag je zelfstandig en online de lening aan.

Wat is een Persoonlijke Lening?

Wat is een persoonlijke lening? Bij een persoonlijke lening ontvang je eenmalig een bedrag op je rekening. Je lost de lening maandelijks af binnen een bepaalde termijn. Deze periode kan 6 maanden zijn maar ook bijvoorbeeld 10 jaar. De rente op het leenbedrag staat de gehele looptijd van de persoonlijke lening vast en is elke maand even hoog. Je weet dus altijd gedurende de looptijd van de lening hoeveel geld je moet aflossen.

Is een persoonlijke lening goedkoop?

De hoogte van de rente bepaalt of een persoonlijke lening goedkoop is. Bij een persoonlijke lening staat de rente vast gedurende de gehele looptijd van de lening. De rente op de persoonlijke lening verschilt per kredietverstrekker.

Bij Postkrediet sluit je een goedkope persoonlijke lening af nadat je verschillende leningen van verschillende kredietverstrekkers met elkaar hebt vergeleken. Wij maken voor jou een vergelijking tussen het beste en goedkoopste product van verschillende kredietverstrekkers.

Looptijd van de persoonlijke lening

Let bij een persoonlijke lening ook altijd op de looptijd van de lening. Bij een kortere looptijd van de lening zijn de maandlasten hoger en bij een langere looptijd zijn ze lager. Plus, bij een kortere looptijd van de persoonlijke lening ben je sneller schuldenvrij. Dat scheelt weer een hoop geld. Je kunt bij ons vrijblijvend een offerte voor een lening of meerdere leningen aanvragen.

Persoonlijke lening berekenen?

Wil je je persoonlijke lening berekenen? Kies dan voor de handige calculator bovenaan deze pagina. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk informatie invoert in de calculator. Vraag vervolgens, na het berekenen van het maximale bedrag, je persoonlijke lening aan.

Persoonlijke lening voor grote uitgaven

Wil je geld lenen voor een nieuwe keuken of badkamer? Heb je plannen om voor je tuin een lening af te sluiten? Of wil je een lening afsluiten voor een auto? Voor grote uitgaven of financiële ruimte is er de persoonlijke lening. De persoonlijke lening biedt meer zekerheid door de vaste maandtermijn, rente en looptijd. Wil je meer flexibiliteit in je lening? Dan is een doorlopend krediet wellicht een betere lening voor je.

Hoe hoog is de rente op een persoonlijke lening?

Wil jij de rente op een persoonlijke lening weten? Wij hanteren een lage rente binnen de looptijd van de lening. Sterker nog, wij hebben de laagste rente op de markt. De rente is allesbepalend of een persoonlijke lening goedkoop of duur is. Ons advies is om altijd goed op de rente van een lening te letten. Let naast het rentepercentage ook op de looptijd en het bedrag van de lening. Hoe langer de looptijd en hoe hoger het bedrag van de lening, hoe meer rente je betaalt. Wil je meer weten over de rente? Kijk dan eens bij rente persoonlijke lening. Op dit moment is de actuele rente 4,7%.

Is de rente op geld lenen aftrekbaar?

Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar van belastingen? Waar gebruik je de persoonlijke lening voor? Een lening voor een verbouwing? Een persoonlijke lening voor woningverbetering? Een lening voor een tuin? Dan is de rente van de lening aftrekbaar van de belasting in Box 1 – belastbaar inkomen uit werk en woning. Het gaat dan enkel om de woning en niet over de aanschaf van nieuwe meubels. Wil je een persoonlijke lening afsluiten voor iets anders? Bijvoorbeeld een lening voor een pilotenopleiding? Dan is de rente niet aftrekbaar.

Bij een doorlopend krediet werkt het anders. Bij het doorlopend krediet mag je de rente niet aftrekken van de belasting.

Persoonlijke lening, hoe regel je het?

Hoe regel je de beste persoonlijke lening? Bij Postkrediet vergelijken wij eerste meerdere leningen van verschillende kredietverstrekkers op rente en voorwaarden. Op die manier weet je zeker dat je de voordeligste lening afsluit en ook de persoonlijke lening krijgt die je verdient. Daarna kun jij zelf kiezen met welke bank je in zee wilt gaan voor je lening. Wij regelen verder alles voor je. Een persoonlijke lening afsluiten doen wij verantwoord. Het is niet zomaar iets.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet, wat is het verschil?

Een persoonlijke lening is geschikt als je eenmalig geld nodig hebt. Je weet welk bedrag je kwijt bent aan de lening en er zijn geen verrassingen. Een persoonlijke lening is een veel stabieler product dan een doorlopend krediet. Een doorlopend krediet sluit je af als je niet precies weet hoe duur je leendoel wordt. Bij een doorlopend krediet wil je misschien nog geld achter de hand hebben. Bij een doorlopend krediet kun je onbeperkt geld opnemen tot het maximale leenbedrag. Het nadeel is wel dat je altijd in het rood blijft staan als je geen discipline hebt. De rente van een doorlopend krediet is variabel en kan tijdens de looptijd hoger of lager worden.

Persoonlijke lening, de nadelen

Wat zijn de nadelen van een persoonlijke lening? Bij een persoonlijke lening heb je minder vrijheden. Als je vrijheid wilt om later extra geld op te nemen dan kun je beter een doorlopend krediet afsluiten. Verder zijn er niet zoveel nadelen aan een persoonlijke lening. We sommen ze hier op:

 • Afgeloste bedragen opnieuw opnemen is niet mogelijk bij een persoonlijke lening
 • Een persoonlijke lening is niet flexibel zoals een doorlopend krediet dan wel is.
Offerte persoonlijke lening

Hoe werkt de persoonlijke lening?

Het grootste voordeel van de persoonlijke lening is zekerheid. De looptijd en de maandelijkse termijnen staan vast. Je weet hoeveel je leent tegen welk rentepercentage. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Je houdt rekening met de maandtermijnen van de lening en je calculeert deze bij je vaste lasten in.

Stem het bedrag van de persoonlijke lening af op de verwachte levensduur van het bestedingsdoel. Koop je van de persoonlijke lening bijvoorbeeld een auto en wil je hier 5 jaar in rondrijden? Zorg dan dat je de looptijd van de lening hierop afstemt. Looptijden van de persoonlijke lening variëren van minimaal 6 maanden tot maximaal 180 maanden. Aan jou de keuze tussen een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Kenmerken van de persoonlijke lening:

 • Je leent eenmalig een vast bedrag.
 • Je krijgt het leenbedrag in één keer op je rekening.
 • Een persoonlijke lening betekent geld lenen tegen een vaste rente.
 • Vaste maandtermijn gedurende de looptijd van de lening (rente en aflossing staan vast).
 • Vaste looptijd gedurende de lening.
 • Je weet van tevoren waar je aan toe bent.
 • Tussentijds boetevrij je lening extra aflossen mag altijd.

Wanneer mag je een persoonlijke lening afsluiten?

 • 21 jaar is de leeftijd waarop je leningen mag afsluiten.
 • Je mag geen negatieve BKR (Bureau Krediet Registratie) notering hebben om geld te lenen.
 • Je moet jonger dan 73 jaar oud zijn om geld te mogen lenen.
 • Je moet een vast inkomen hebben om een persoonlijke lening af te kunnen sluiten.
 • Als je een uitkering hebt dan kun je geen persoonlijke lening bij ons aanvragen.

Onze aanbieding voor een persoonlijke lening hangt af van de volgende factoren

Je krijgt bij ons niet zomaar een aanbieding voor een persoonlijke lening. Dit zijn de factoren waar wij naar kijken voordat we jou een aanbieding voor een lening doen:

 • De hoogte van het leenbedrag.
 • Soort leningen (persoonlijke lening of doorlopend krediet).
 • De gewenste looptijd van de lening.
 • Je woonsituatie (koopwoning, huurwoning/kamer, thuiswonend/uitwonend).
 • Inkomen (vast contract, tijdelijk contract, geen/wel loondienst).
 • Je leeftijd.

Persoonlijke lening looptijd en rente

De minimale looptijd van een persoonlijke lening bij Postkrediet is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. Het kan voorkomen dat je wensen en persoonlijke situatie veranderen. Dan kun je ervoor kiezen om de looptijd van je persoonlijke lening te verlengen. Jij bepaalt zelf altijd de looptijd van de persoonlijke lening. Een langere looptijd van de persoonlijke lening lijkt vaak interessant. Het lijkt goedkoper doordat je de aflossing van de lening (met rente) over meerdere maanden verspreid. Hierdoor betaal je een lager bedrag per maand. Er zit echter een addertje onder het gras bij deze gedachte. Een langere looptijd van de lening zorgt ervoor dat je ook langer rente betaalt. Zo wordt je persoonlijke lening uiteindelijk duurder. Optimaliseer je persoonlijke lening. Zorg voor een korte looptijd en een maandelijks bedrag zodat je makkelijk de persoonlijke lening terugbetaalt.

Persoonlijke lening en vervroegd boetevrij aflossen

De looptijd van de lening staat vast, maar misschien wil je toch vervroegd aflossen? Dat kan en mag altijd boetevrij. Met vervroegd aflossen op je persoonlijke lening verlaag je de leensom en de openstaande schuld van de lening. Je brengt daardoor de maandlasten van je lening omlaag. Een lening vervroegd boetevrij aflossen is bij Postkrediet altijd mogelijk. Dat geldt zowel voor onze doorlopende kredieten en persoonlijke leningen. In de ‘Mijn omgeving’ van Postkrediet vindt je hoe vervroegd aflossen op een lening werkt. Mocht je daar niet uitkomen neem dan contact op met onze klantenservice.

Persoonlijke lening

Persoonlijke lening aanvragen? Bij Postkrediet kan dat al binnen enkele minuten. Geheel vrijblijvend. Vergelijk de offertes voor de persoonlijke lening met elkaar en bepaal de kredietverstrekker die het beste is. Zonder verborgen kosten of bemiddelingskosten sluit je bij ons een lening af.

Heb je nog een oude lening die je wilt oversluiten?

Mogelijk brengt je kredietverstrekker voor vervroegd aflossen op een lening een boete in rekening? De hoogte van de boete is afhankelijk van de lening. Ben je verder dan 3/5 van de looptijd? Dan krijg je sowieso geen boete. Een oude lening kunnen wij 9 van de 10 keer voor je oversluiten naar een goedkopere lening. Vraag ons altijd even naar de voorwaarden voor het oversluiten van leningen. Een lening oversluiten kan namelijk erg voordelig zijn door de lage rente.

Persoonlijke lening afsluiten? Neem de tijd

Neem de tijd voordat je een lening gaat afsluiten! Bij Postkrediet ontvang je geen financieel advies, maar kun je zelfstandig geld lenen. Wel is het belangrijk dat je de tijd neemt voordat je een financiële beslissing neemt. Doe dit altijd. Denk rustig na over het afsluiten van een persoonlijke lening.

Vraag bij ons gerust meerdere offertes voor je persoonlijke lening aan, zo zie je in één overzicht met welke banken we zakendoen. Vergelijk de rentes en voorwaarden van leningen met elkaar. Heb je vragen over de offerte voor je persoonlijke lening? Dan staan we voor je klaar.

Lening aanvragen? Vraag een vrijblijvende offerte aan

Het aanvragen van een persoonlijke lening werkt eenvoudig. Je berekent bij Postkrediet het geldbedrag dat je wilt lenen op basis van je inkomen. Vraag daarna vrijblijvend een offerte aan voor meerdere leningen. Vervolgens checken wij of de lening past bij je financiële situatie. Jij bepaalt bij welke kredietbank je de lening afsluit. Je krijgt van meerdere kredietbanken een offerte voor een lening in je mail dus je kunt gewoon kiezen. Na je akkoord op onze offerte ontvang je binnen een aantal dagen het geld van de persoonlijke lening op je rekening.

Geld lenen bij Postkrediet is geld lenen zonder gedoe.

Offerte persoonlijke lening

Hieronder vind je veelgestelde vragen over de persoonlijke lening bij Postkrediet.

Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente op je persoonlijke lening is soms aftrekbaar. Het gaat hierbij om het lenen van geld voor je woning of woningverbetering. Als je de persoonlijke lening gebruikt voor de woning dan is de lening fiscaal aftrekbaar. De persoonlijke lening voor een keuken, aanbouw, tuin of dakkapel vallen hieronder en zijn dus fiscaal aftrekbaar. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met de klantenservice van Postkrediet. Wij leggen je graag uit wanneer en hoe de persoonlijke lening aftrekbaar is.

Persoonlijke lening en de afbetaling, hoe regel je die?

Je betaalt elke maand, gedurende de gehele looptijd van de persoonlijke lening, een vast bedrag aan rente en aflossing. De financieringsmaatschappij incasseert het maandelijkse bedrag van je rekening. Je hoeft dus niet zelf maandelijks af te lossen d.m.v. internetbankieren. Let wel: geld incasseren kan alleen vanaf een Nederlandse bank rekening waar ook je salaris op binnenkomt.

Wanneer krijg ik het geld van de lening op mijn rekening?

Als het papierwerk dat je moet aanleveren correct is dan staat het geld van je persoonlijke lening binnen maximaal 2 dagen op de rekening van je bank. Geld lenen bij Postkrediet kan in de regel vrij snel.

Wat is op dit moment rente op een persoonlijke lening in Nederland?

Hoe hoger het bedrag dat je leent hoe lager het rentepercentage. Het is alleen afhankelijk van je inkomen of uitkering hoeveel geld je kunt lenen. Op dit moment is de rente op een persoonlijke lening bij Postkrediet historisch laag. Wij hebben op dit moment de laagste rente op de markt. Het actuele rentepercentage is op dit moment 4,7%. Dat maakt dat de persoonlijke lening een interessante lening is.

Welke gegevens heb ik nodig als ik een persoonlijke lening aanvraag?

Als je een persoonlijke lening aanvraagt dan heb je minimaal de volgende gegevens nodig:

 • Inkomensgegevens
 • Maandelijkse woonlasten
 • Eventuele kosten van kinderopvang, alimentatie of studieschulden

Wat gebeurt er als ik de persoonlijke lening even niet kan betalen?

Als jouw situatie veranderd en je krijgt problemen met het aflossen van de lening dan kun je het beste contact opnemen met onze klantenservice. Als je ons op de hoogte houdt van je situatie dan vinden we altijd wel een oplossing voor jouw lening. Er zijn altijd problemen die je niet in de hand hebt zoals bijvoorbeeld een onvoorziene uitgave, een koopwoning of een scheiding. Wij begrijpen dat en zullen je altijd helpen met je lening. Wij en onze kredietverstrekker willen namelijk het liefste dat jij je persoonlijke lening helemaal aflost zonder dat je daarbij in de problemen komt.

Wat is een nabestaandenbescherming inzake een lening?

Heb jij een lening afgesloten bij ons? Zodra jij komt te overlijden moeten de nabestaanden jouw lening aflossen. Tenminste, als zij het geld van de erfenis aanvaarden. Het maakt dan niet uit of het om een doorlopend krediet of een persoonlijke lening gaat. Wil je hen van die problemen verlossen? Dan regel je een nabestaandenbescherming. Je nabestaanden hoeven dan niet jouw lening af te betalen. Een nabestaandenbescherming is optioneel bij het afsluiten van een persoonlijke lening en een doorlopend krediet.

Persoonlijke lening

Wil je financiële ruimte? Heb je meer geld nodig? Sluit je persoonlijke lening dan bij ons af. Wij zijn de goedkoopste bank voor consumenten in Nederland. Wij hanteren de laagste rente. Je vraagt bij ons bij elke bank afzonderlijk een offerte op en kiest de meest voordelige. Wij vragen geen geld of bemiddelingskosten om een persoonlijke lening af te sluiten. Wij worden rechtstreeks betaald door de bank bij wie de lening wordt afgesloten. Vragen? Neem dan contact op met onze klantenservice.

Offerte persoonlijke lening

Maar hoe werkt het eigenlijk?

Goedkope persoonlijke lening - Geld lenen - Krediet aanvragen

1. Online aanvragen Stel online jouw ideale lening samen en vraag een gratis offerte aan.

leningen oversluiten - lening aanvragen - goedkoop geld lenen - krediet

2. Vergelijk leningen Bekijk in de persoonlijke "mijn omgeving" de mogelijkheden en kies de beste lening

Lening aanvragen - Geld lenen - Goedkoop oversluiten lening - krediet

3. Digitaal aanleveren In de "mijn omgeving" kun je de benodigde stukken uploaden/aanleveren

Goedkoop lenen - leningen - goedkoop oversluiten lening - krediet afsluiten

4. Uitbetaling Binnen een paar dagen ontvang je het geld op je rekening

Meer over onze werkwijze
Persoonlijke
lening vanaf
4,7% !
Kredietbedrag€ 50.000,- Maandtermijn€ 521,-
Variabele debetrente4,7% Jaarlijks kostenpercentage4,7%
Theoretische looptijd120 maanden Totaalprijs van het krediet€ 62.478,-
Deze berekening is een richtlijn en u kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we u kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 4,7% en de maximale wettelijke rente is 10% per jaar.