Persoonlijke lening

Zelf je persoonlijke lening afsluiten tegen een vaste lage rente

 • 451 mensen gingen je voor en geven ons een 9.0
 • Een super scherpe rente van maar 3,25%

 • Een aanvragen is gratis en geheel vrijblijvend

Bereken je
maximale lening

Vanaf 3.25% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van u.

Direct je persoonlijke lening afsluiten ✅

Bij Postkrediet vergelijk je rentes en voorwaarden van verschillende aanbieders van leningen. Zo vind je de persoonlijke lening die bij jouw situatie past. Heb je de juiste lening gevonden in onze speciale vergelijker? Dan kun je de persoonlijke Lening aanvragen, zelfstandig en online, met behulp van je eigen beveiligde mijn-omgeving. Geld lenen bij Postkrediet is écht makkelijk.

Wat is een Persoonlijke Lening?

Bij een persoonlijke lening ontvang je eenmalig een bedrag op je rekening. Je lost de lening maandelijks af binnen een bepaalde termijn. Deze periode kan 6 maanden zijn maar ook bijvoorbeeld 10 jaar. De rente op het leenbedrag staat vast en is elke maand even hoog. De persoonlijke lening is handig als je weet waaraan je het leenbedrag besteedt.

Is een persoonlijke lening goedkoop?

De rente bepaalt of een persoonlijke lening goedkoop is. De rente verschilt per kredietverstrekker. Bij een persoonlijke lening staat de rente vast gedurende de looptijd van de lening.

Bij Postkrediet sluit je een goedkope persoonlijke lening af. Wij maken een vergelijking tussen de beste en goedkoopste kredietverstrekkers. Jij kunt dan een offerte voor een lening aanvragen.

Bij een persoonlijke lening is de looptijd belangrijk. Bij een kortere looptijd zijn de maandlasten hoger en bij een langere looptijd zijn ze lager. Bij een kortere looptijd van de persoonlijke lening ben je sneller schuldenvrij.

Persoonlijke lening berekenen?

Wil je je persoonlijke lening berekenen? Kies dan voor de handige calculator bovenaan deze pagina. Het is belangrijk dat je zoveel mogelijk informatie invoert in de calculator. Vraag je persoonlijke lening aan na het berekenen van het juiste of maximale bedrag.

Een persoonlijke lening voor grote uitgaven

Een nieuwe keuken of badkamer? Plannen om de tuin op de schop te gooien? Is de auto aan vervanging toe? Voor grote uitgaven of financiële ruimte is er de persoonlijke lening. Deze leenvorm biedt met een vaste maandtermijn, rente en looptijd meer zekerheid. Wil je meer flexibiliteit? Dan is een doorlopend krediet wellicht geschikt voor jou.

Rente persoonlijke lening

Wil jij een persoonlijke lening afsluiten? Wij hanteren een lage rente binnen de looptijd van de lening. De rente is allesbepalend of een persoonlijke lening goedkoop of duur is. Ons advies is dus om altijd goed op de rente van een lening te letten. Let naast het rentepercentage ook op de looptijd en het bedrag van de lening.  Hoe hoger de looptijd en het bedrag, hoe meer rente je betaalt. Wil je meer weten?  Kijk dan bij rente persoonlijke lening.

Rente op geld lenen aftrekbaar?

Waar gebruik je de persoonlijke lening voor? Een verbouwing financieren? Een persoonlijke lening voor woningverbetering? Een auto financieren? Dan is de rente van de lening aftrekbaar van de belasting in Box 1 – belastbaar inkomen uit werk en woning. Het gaat dan enkel om de woning en niet over de aanschaf van nieuwe meubels. Bij een doorlopend krediet werkt het anders. Bij het doorlopend krediet mag je de rente niet aftrekken van de belasting.

Wij vinden dat jij de beste lening verdient

Een persoonlijke lening afsluiten doe je verantwoord. Het is niet zomaar iets. Bij Postkrediet vergelijken wij meerdere leningen op rente en voorwaarden. Op die manier weet je dat je de voordeligste lening afsluit.

Persoonlijke lening of doorlopend krediet, wat is het verschil?

Een persoonlijke lening is geschikt als je eenmalig geld nodig hebt. Je weet welk bedrag je kwijt bent en er zijn geen verrassingen. Een doorlopend krediet sluit je af als je niet precies weet hoe duur je leendoel wordt. Je wilt misschien nog geld achter de hand hebben. Bij een doorlopend krediet kun je onbeperkt geld opnemen tot het maximale leenbedrag. Het nadeel is wel dat je altijd in het rood blijft staan als je geen discipline hebt. De rente van een doorlopend krediet is variabel en kan tijdens de looptijd hoger of lager worden.

Nadelen persoonlijke lening

Bij een persoonlijke lening heb je minder vrijheden. Als vrijheid wilt om later extra geld op te nemen dan kun je beter een doorlopend krediet afsluiten. Verder zijn er niet zoveel nadelen aan een persoonlijke lening. We sommen er hier een aantal op:

 • Afgeloste bedragen opnieuw opnemen is niet mogelijk
 • Een persoonlijke lening is niet flexibel.
 • Hogere rente dan bij een doorlopend krediet
 • Bij een doorlopend krediet betaal je alleen rente over het uitstaande bedrag
 • Deze lening is minder geschikt voor kleine bedragen

Tips bij het afsluiten van een persoonlijke lening

Het grootste voordeel van de persoonlijke lening is zekerheid. De looptijd en de maandelijkse termijnen staan vast. Je weet hoeveel je leent tegen welk rentepercentage. Zo kom je achteraf niet voor verrassingen te staan. Je houdt rekening met de maandtermijnen en je calculeert deze bij je vaste lasten in.

Stem het bedrag van de persoonlijke lening af op de verwachte levensduur van het bestedingsdoel. Koop je bijvoorbeeld een auto en wil je hier 5 jaar in rondrijden? Zorg dan dat de looptijd van de lening hiermee overeenstemt. Looptijden variëren van minimaal 6 maanden tot maximaal 180 maanden. Aan jou de keuze.

Kenmerken van de persoonlijke lening:

 • Je leent eenmalig een vast bedrag
 • Je krijgt het leenbedrag in één keer op je rekening
 • Geld lenen tegen een vaste rente
 • Vaste maandtermijn (rente en aflossing staan vast)
 • Vaste looptijd gedurende de lening
 • Je weet van tevoren waar je aan toe bent
 • Tussentijds boetevrij extra aflossen mag altijd

Wanneer mag je een lening afsluiten?

 • 21 jaar is de leeftijd waarop je leningen mag afsluiten
 • Je mag geen negatieve BKR notering hebben
 • Je mag niet ouder dan 70 jaar oud zijn
 • Je moet een vast inkomen hebben. Als je een uitkering hebt, dan kun je geen persoonlijke lening bij ons aanvragen.

Onze aanbieding voor een persoonlijke lening hangt af van de volgende factoren

Je krijgt bij ons niet zomaar een aanbieding voor een persoonlijke lening. Dit zijn de factoren waar wij naar kijken als we een aanbieding doen:

 • De hoogte van het leenbedrag
 • Soort leningen (persoonlijke lening of doorlopend krediet)
 • De mogelijke looptijd;
 • Je woonsituatie (koopwoning, huurwoning/kamer, thuiswonend/uitwonend);
 • Inkomen (vast contract, tijdelijk contract, geen loondienst);
 • Je leeftijd

Looptijd van de lening

De minimale looptijd van een persoonlijke lening bij Postkrediet is 6 maanden en de maximale looptijd is 180 maanden. Het kan voorkomen dat je wensen en persoonlijke situatie veranderen. Dan kun je ervoor kiezen om de looptijd van je persoonlijke lening te verlengen. Jij bepaalt zelf altijd de looptijd van de persoonlijke lening. Een langere looptijd van de persoonlijke lening lijkt vaak interessant. Het lijkt goedkoper doordat je de aflossing (met rente) over meerdere maanden verspreid. Hierdoor betaal je een lager bedrag per maand. Er zit echter een addertje onder het gras bij deze gedachte. Een langere looptijd van de lening zorgt ervoor dat je ook langer rente betaalt. Zo wordt je persoonlijke lening uiteindelijk duurder. Optimaliseer je persoonlijke lening. Zorg voor een korte looptijd en een maandelijks bedrag dat je kunt terugbetalen.

Vervroegd boetevrij aflossen is altijd mogelijk

De looptijd van de lening staat vast, maar misschien wil je toch vervroegd aflossen? Dat kan en mag altijd boetevrij. Met vervroegd aflossen verlaag je de leensom en de openstaande schuld van de lening. Je brengt daardoor je maandlasten omlaag. Een lening vervroegd boetevrij aflossen is bij Postkrediet altijd mogelijk. Dat geldt zowel voor onze doorlopende kredieten en persoonlijke leningen. In de ‘Mijn omgeving’ van Postkrediet vindt je hoe vervroegd aflossen werkt. Mocht je daar niet uitkomen neem dan contact op met onze klantenservice.

Persoonlijke lening – offerte aanvragen

Persoonlijke lening aanvragen? Bij Postkrediet kan dat al binnen enkele minuten. Geheel vrijblijvend. Vergelijk de offertes met elkaar en bepaal de kredietverstrekker die het beste is. Zonder verborgen kosten sluit je bij ons een lening af.

Heb je nog een oude lening die je wilt oversluiten?

Mogelijk brengt je kredietverstrekker voor vervroegd aflossen een boete in rekening? De hoogte van de boete is afhankelijk van de lening. Ben je verder dan 3/5 van de looptijd? Dan krijg je sowieso geen boete. Een oude lening kunnen wij 9 van de 10 keer voor je oversluiten naar een goedkopere lening. Vraag ons altijd even naar de voorwaarden.

Persoonlijke lening afsluiten? Neem de tijd

Neem de tijd voordat je een lening gaat afsluiten! Bij Postkrediet ontvang je geen financieel advies, maar kun je zelfstandig geld lenen. Wel is het belangrijk dat je de tijd neemt voordat je een financiële beslissing neemt. Doe dit altijd. Denk er rustig over na.

Vraag bij ons gerust meerdere offertes aan, zo zie je in één overzicht met welke banken we zakendoen. Vergelijk de rentes en voorwaarden van leningen met elkaar. Heb je vragen over de offerte voor je persoonlijke lening? Dan staan we voor je klaar.

Lening aanvragen? Vraag een vrijblijvende offerte aan

Het aanvragen van een persoonlijke lening werkt eenvoudig. Je berekent bij Postkrediet het bedrag dat je wilt lenen op basis van je inkomen. Vraag daarna vrijblijvend een offerte aan. Vervolgens checken wij of de lening past bij je financiële situatie. Jij bepaalt bij welke kredietbank je leent. Na je akkoord op onze offerte ontvang je binnen een aantal dagen het geld op je rekening. Geld lenen bij Postkrediet is geld lenen zonder gedoe.

Veelgestelde vragen

Is de rente op een persoonlijke lening aftrekbaar?

De rente op je persoonlijke lening is soms aftrekbaar. Het gaat hierbij om het lenen van geld voor je woning. Als je de persoonlijke lening gebruikt voor de woning dan is de lening fiscaal aftrekbaar. De persoonlijke lening kan dan worden gebruikt voor de aanschaf van een keuken, een aanbouw of een dakkapel. Wilt u hier meer over weten? Neem dan contact op met de klantenservice van Postkrediet.

Hoe regel ik de afbetaling van de persoonlijke lening?

Je betaalt elke maand, gedurende de gehele looptijd van de persoonlijke lening, een vast bedrag aan rente en aflossing. Wij incasseren het maandelijkse bedrag van je rekening. Je hoeft dus niet zelf maandelijks af te lossen d.m.v. internetbankieren. Let wel: wij incasseren alleen vanaf een Nederlandse rekening waar ook je salaris op binnenkomt.

Wanneer krijg ik het geld van de lening op mijn rekening?

Als het papierwerk dat je moet aanleveren correct is dan staat het geld van je persoonlijke lening binnen enkele dagen op je rekening. Geld lenen bij Postkrediet gaat in de regel vrij snel.

Wat is op dit moment rente op een persoonlijke lening?

Hoe hoger het bedrag dat je leent hoe lager het rentepercentage. Het is alleen afhankelijk van je inkomen of uitkering hoeveel je kunt lenen. Op dit moment is de rente op een persoonlijke lening bij Postkrediet historisch laag. Het actuele rentepercentage is op dit moment 3,25%.

Welke gegevens heb ik nodig als ik een persoonlijke lening aanvraag?

Als je een persoonlijke lening aanvraagt dan heb je de volgende gegevens nodig:

 • Inkomensgegevens
 • Maandelijkse woonlasten
 • Eventuele kosten van kinderopvang, alimentatie of studieschulden
Vrijblijvende offerte

Maar hoe werkt het eigenlijk?

1. Online aanvragen Stel online jouw ideale lening samen en vraag een gratis offerte aan.

2. Vergelijk leningen Bekijk in de persoonlijke "mijn omgeving" de mogelijkheden en kies de beste lening

3. Digitaal aanleveren In de "mijn omgeving" kun je de benodigde stukken uploaden/aanleveren

4. Uitbetaling Binnen een paar dagen ontvang je het geld op je rekening

Meer over onze werkwijze
Persoonlijke
lening vanaf
3,25% !
Kredietbedrag€ 40.000,- Maandtermijn€ 533,-
Variabele debetrente3,25% Jaarlijks kostenpercentage3,25%
Theoretische looptijd84 maanden Totaalprijs van het krediet€ 44.776,-
Deze berekening is een richtlijn en u kunt hieraan geen rechten ontlenen. We gaan hierbij uit van de laagste rente die we u kunnen aanbieden. De exacte rente hangt af van uw persoonlijke omstandigheden en kan variëren. De minimale looptijd is 6 maanden en de maximale looptijd is 120 maanden. De minimale rente is 3,25% en de maximale wettelijke rente is 14% per jaar.