Alle blogitems

Looptijd lening verlengen of verkorten?

Vanaf 6.6% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van u.

16 juni, 2022 - Lening oversluiten

Lening verlengen of verkorten

Is het mogelijk om je bestaande lening te verlengen of verkorten? Ja dat is mogelijk. Een bestaande lening verlengen betekent dat je je lening herfinanciert. Een bestaande lening verkorten betekent dat je je lening eerder aflost of oversluit en sneller afbetaalt. In beide gevallen heeft het voordelen. Bij het verlengen van de looptijd van een lening duurt de looptijd langer en bij verkorten duurt de looptijd korter.

Lening verlengen of verkorten door de lening over te sluiten

Het is mogelijk om de lening te verlengen of verkorten door de lening over te sluiten. Een lening oversluiten of meerdere leningen oversluiten betekent dat je je leningen onder één dak onderbrengt. Je kunt meerdere soorten leningen onder één dak onderbrengen en ze op die manier verlengen of verkorten. De soorten leningen die je op één lening mag gooien zijn bijvoorbeeld: bestaande persoonlijke lening, bestaand doorlopend krediet, roodstand, creditcards.

Lening verlengen of verkorten bij je eigen bank

Je kunt je lening verlengen of verkorten bij je eigen bank of bij een andere bank, dat mag je helemaal zelf weten. Iemand die al een lening heeft bij Postkrediet kan ook zijn lening bij ons verlengen of verkorten. Dat is geen enkel probleem.

Als je een lening verhoogt verlengt of verkort dan betekent dat dat je een geheel nieuwe lening moet aanvragen. En dat betekent weer dat je een lening gaat oversluiten. Of je moet bij het verkorten van een lening eerder aflossen, dat kan natuurlijk ook. Je ondergaat bij het verlengen of verkorten van een lening dezelfde selectie als dat je een nieuwe lening aanvraagt.

Soorten leningen verlengen of verkorten bij Postkrediet

Zoals al gezegd kun je bij ons meerdere soorten leningen verlengen of verkorten zoals een persoonlijke lening, doorlopend krediet, roodstanden of credit card. Je doet dit bij Postkrediet via een persoonlijke lening of doorlopend krediet. Je hebt dus bij Postkrediet de keuze uit twee verschillende soorten leningen waarmee jij kunt verlengen of verkorten.

Persoonlijke lening

De persoonlijke lening is de lening die het meeste zekerheid biedt. Je leent een bepaald bedrag en betaalt dit gedurende een aantal termijnen af. De rente van de persoonlijke lening staat gedurende de looptijd van de lening vast. Zo weet je precies waar je aan toe bent. Wil je een lening verhogen? Dan kun je bij Postkrediet een persoonlijke lening aanvragen met meer zekerheid. De persoonlijke lening is ook veruit het populairst. 90% van onze klanten kiest voor een persoonlijke lening.

Doorlopend krediet

Een doorlopend krediet is een krediet dat wat minder zekerheid biedt. Bij een doorlopend krediet neem je de afgeloste bedragen steeds weer op tot aan je kredietlimiet, als je wilt tenminste. Dat zorgt ervoor dat je wel eens heel lang in de min kunt staan. Het doorlopend krediet heeft een variabele rente die continue verschilt. Ook dat is een onzekere factor. Je kunt je lening bij ons verlengen of verkorten en dit plaatsen in een doorlopend krediet.

Lening oversluiten of een verlenging of verkorting?

Een lening oversluiten is bijna altijd een verlenging of verkorting. Een lening oversluiten is geen verlenging of verkorting als je de lening precies op hetzelfde tijdstip aflost als de originele lening.

Lening verlengen of verkorten, waarom?

Een lening verlengen of verkorten doe je om verschillende redenen. Een lening verlengen doe je omdat je misschien in de geldproblemen zit. Mocht je in de problemen zitten met het aflossen van je lening en je bent een klant van Postkrediet, naam dan contact met ons op. Wij zijn altijd bereid om je te helpen. Een lening verkorten kan omdat je vroeger wilt aflossen of omdat je tóch wilt oversluiten. Dat kan ook.

Lening verkorten of verlengen bij Postkrediet, hoe werkt het?

Een bestaande klant van Postkrediet kan gewoon inloggen in de mijn-omgeving en daar zijn/haar wensen kenbaar maken voor het oversluiten van een lening. Je kunt dan zelf de keuze maken tussen verkorten of verlengen van de lening.

Als je nog geen klant bent bij Postkrediet dan werkt het anders. Dan verleng of verkort je je lening door eerst een offerte bij ons aan te vragen. Je ontvangt dan binnen twee uur een aanbod van ons voor een nieuwe lening tegen een lage rente.

Je kunt bij Postkrediet ook leningen vergelijken. Zo kun je zelf een keuze maken bij welke kredietverstrekker je via ons je lening wilt verlengen of verkorten.

Jeroen de Geus

Directeur

Vrijblijvende offerte aanvragen