Alle blogitems

Kredietverstrekker overzicht bij Postkrediet

Vanaf 6.6% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van u.

21 juni, 2022 - Lening aanvragen

Postkrediet maakt gebruik van meerdere kredietverstrekkers

Postkrediet maakt gebruik van meerdere kredietverstrekkers. Ben je geïnteresseerd om geld te lenen? Je sluit de lening af via Postkrediet maar je leent feitelijk bij de kredietverstrekker. Wij worden betaald door de kredietverstrekker en jij bent ons geen geld verschuldigd.

Kredietverstrekker

Normaal gesproken leen je geld bij een bank. Er zijn echter meer opties om geld te lenen. Er zijn bijvoorbeeld kredietverstrekkers waar je makkelijk een lening kunt aanvragen. Bij Postkrediet werken wij samen met een aantal kredietverstrekkers. Deze kredietverstrekkers zijn veel goedkoper dan een normale bank en de voorwaarden voor de lening zijn ook veel gunstiger. Wij zetten graag voor jou onze kredietverstrekkers op papier zodat je een goed beeld hebt van wat wij te bieden hebben. Let wel: als je in zee gaat met ons dan krijg je te maken met één van de kredietverstrekkers.

Dit zijn de 5 kredietverstrekkers waarmee wij werken

Uit deze 5 kredietbanken kun jij kiezen als je leningen met elkaar vergelijkt.

Kredietverstrekkers vergelijken

Zodra je besloten hebt dat je een offerte wilt voor een lening dan kun je op onze website je aanvraag doen. Je krijgt dan offertes van onze kredietverstrekkers die jij kunt vergelijken. Uit één van deze offertes kies je de meest gunstige lening. Je gaat de lening aan met de kredietverstrekker maar doet dit te allen tijde via ons. Je krijgt van ons je eigen mijn-omgeving login waarin je je offertes hebt staan en van waaruit je akkoord kunt geven op een offerte. Hartstikke makkelijk.

Kredietverstrekker vergelijken, wat is belangrijk?

Er zijn een aantal zaken belangrijk als je een lening afsluit bij een kredietverstrekker. Dat zijn de volgende zaken:

  • Rente
  • Voorwaarden
  • Soort lening

Kredietverstrekker en rente

Het percentage rente dat je kredietverstrekker rekent is belangrijk bij je keuze met welke je in zee gaat. Per kredietverstrekker verschilt het rentepercentage nogal eens. Het is dus belangrijk om goed naar de rente te kijken als je een kredietverstrekker vergelijkt. Naast een lage rente is het ook belangrijk dat de rente gedurende de gehele looptijd van de lening vaststaat. Zorg altijd voor een lening die een vaste rente heeft. Bij Postkrediet hebben wij dit soort leningen.

Kredietverstrekker en voorwaarden

Bij het afsluiten van een lening zijn de voorwaarden ook belangrijk. De één hecht meer waarde aan bepaalde voorwaarden dan de ander. Let in elk geval goed op of de kredietverstrekker voldoet aan jouw voorwaarden.

  • Wat zijn de voorwaarden van de kredietverstrekker bij overlijden?
  • Moet je een verzekering afsluiten voor de nabestaanden?
  • Staat de looptijd van de lening vast of bepaal je die zelf?
  • Kun je een lening afsluiten als je een uitkering hebt?
  • Kun je een lening afsluiten als je ouder bent dan 70?

Door goed naar de voorwaarden van de kredietverstrekker te kijken weet je of je de juiste kiest. Op deze manier voorkom je onverwachte kosten en kom je achteraf niet voor verrassingen te staan.

Kredietverstrekker en soort lening

Bij een kredietverstrekker sluit je twee soorten leningen af, namelijk de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Ruim 90% van de klanten van Postkrediet kiest voor een persoonlijke lening van een kredietverstrekker. We leggen deze leningen hieronder uit.

Persoonlijke lening via kredietverstrekker

Via Postkrediet sluit je bij één van onze kredietverstrekkers makkelijk een persoonlijke lening af. Een persoonlijke lening kenmerkt zich door een vaste looptijd en een vaste rente. Het bedrag dat je elke maand afbetaalt is steeds even hoog. Dat geeft stabiliteit en dat is ook één van de belangrijkste kenmerken van de persoonlijke lening.

Doorlopend krediet via kredietverstrekker

Via Postkrediet sluit je bij één van onze kredietverstrekkers makkelijk een doorlopend krediet af. Een doorlopend krediet kenmerkt zich door een variabele looptijd en een variabele rente. Het bedrag dat je elke maand afbetaalt kun je meteen weer opnemen tot aan de maximum kredietlimiet. Het nadeel is dat zo’n lening onstabiel is en dat je lang in de schulden kunt blijven zitten.

Jeroen de Geus

Directeur

Vrijblijvende offerte aanvragen