Alle blogitems

Geld lenen tegen een lage rente

Vanaf 6.6% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van u.

16 december, 2020 - Online geld lenen

Goedkoop geld lenen? Bij Postkrediet vind je goedkope leningen tegen een lage rente. Hiermee bespaar je maandelijks een hoop geld. We leggen je het verschil uit tussen goedkoop geld lenen tegen een lage rente of een dure lening. Ontdek je mogelijkheden en waar je allemaal op moet letten. De ene lening is tenslotte de andere niet.

Rente van een lening: hoe lager hoe beter

Goedkoop geld lenen tegen een lage rente is altijd een goed idee. Hoe lager de rente, hoe minder je maandelijks terugbetaalt. Ook op de eindstreep scheelt dit veel geld. Hoeveel rente je uiteindelijk betaalt hangt ook van het totale leenbedrag en de looptijd af. Je kunt stellen dat een lening met een korte looptijd voordeliger is, je betaalt namelijk over een kortere periode rente.

Je ziet, goedkoop geld lenen hangt van verschillende factoren af. Natuurlijk wil je weten hoe je het voordeligst uit bent, daarom hieronder enkele belangrijke aandachtspunten.

Dit is waarom je rente over een lening betaalt

Allereerst iets over die rente, dat betaal je namelijk niet zomaar. Het is een vergoeding aan de kredietverstrekker omdat deze geld aan jou beschikbaar stelt. De kredietverstrekker loopt ook risico, dat middels de rente (gedeeltelijk) gedekt wordt. Het is dus helemaal niet zo vreemd om rente over een lening te betalen.

Goedkoop geld lenen: de rentestanden

Wil je goedkoop geld lenen tegen een lage rente dan moet je meer weten over de huidige rentestanden. Sinds halverwege jaren ‘90 daalt de kredietrente langzaam, soms met wat pieken en dalen. Over het algemeen genomen is geld lenen de afgelopen 20 jaar goedkoper geworden.

Vanaf 2019 zie je de rente nog verder dalen. Zelfs eind 2020 hebben verschillende kredietverstrekkers de kredietrentes en hypotheekrente verlaagd. Door op de hoogte te blijven van de laatste rentestanden kun je goedkoop geld lenen tegen een zeer lage rente.

Overigens is het altijd lastig om het perfecte moment te bepalen. Je weet nooit of de rente in de toekomst weer stijgt of nog verder daalt.

De hoogte van de lening

Hoe meer geld je leent, hoe hoger je maandtermijn. Over een hoger bedrag betaal je naar verhouding ook meer aan rente. Niet in procenten maar wel in euro’s. Wil je goedkoop geld lenen dan zou je theoretisch gezien zo min mogelijk moeten lenen. In de praktijk klop dit niet helemaal. Als kredietverstrekker werken we net als veel andere aanbieders met verschillende rentepercentages. Hoe meer je leent, hoe meer korting je op de rente krijgt. Dat scheelt toch wel enkele procentpunten.

Toch is het aan te raden om niet meer te lenen dan noodzakelijk. Zelfs de goedkoopste lening tegen een lage rente is nog altijd duurder dan helemaal geen geld lenen.

De looptijd van de goedkope lening

Een goedkope lening met een historisch lage rente wordt nóg goedkoper wanneer je de looptijd zo kort mogelijk houdt. Je gaat een lening met een jaarlijks rentepercentage aan maar je betaalt maandelijks de rente. Over een korte looptijd betaal je minder rente.

Houd er rekening mee dat een korte looptijd ook betekent dat het maandbedrag omhoog gaat. Niet omdat je meer rente betaalt maar omdat je over een korte periode het totale bedrag moet terugbetalen. Wil je ook voordelig lenen? Sluit je lening dan direct af bij Postkrediet.

Goedkope lening versus dure lening

Je hebt nu kunnen zien welke factoren bepalen of een lening goedkoop of duur is. Zelfs wanneer je de hoogte van de lening aanpast en op de looptijd let, dan zie je nog veel verschillende leningen voorbijkomen. Dit heeft alles met de rente te maken.

De overheid bepaalt de maximale rente op kredieten. Normaal gesproken bedraagt de maximale rente 14% maar dit is sinds 10 augustus 2020 tijdelijk verlaagd naar 10%. Deze maatregel geldt tot 1 maart 2021 met een verlenging van maximaal zes maanden.

Een kredietaanbieder kan niet meer vragen dan de maximale wettelijke rente. Over het algemeen zullen veel aanbieders ver onder dit maximum zitten. Toch kom je hier en daar dure leningen tegen. De rente die de aanbieder hanteert lig dan een stuk hoger dan elders.

Dat is het verschil tussen een goedkope en dure lening: het verschil in rente. Wil je een goedkope lening tegen een lage rente, kijk dan eens naar de rentestanden die je op onze website vindt. Maak gelijk even een berekening, dan weet je wat de totale lening kost. Wil je geld lenen zonder gedoe? Doorloop dan de juiste stappen van geld lenen.

Jeroen de Geus

Directeur

Vrijblijvende offerte aanvragen