Alle blogitems

Direct geld lenen

Vanaf 6.6% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van u.

23 december, 2020 - Online geld lenen

Zo werkt direct lenen bij Postkrediet

Direct geld lenen

Direct geld lenen en op je rekening ontvangen? Postkrediet hanteert een snelle en geheel online werkwijze. Wanneer je gevraagde documenten tijdig inlevert dan heb je het geld snel op je rekening. Direct geld lenen vraagt wel een goede voorbereiding. We leggen je uit waarom het zo belangrijk is om leningen met elkaar te vergelijken, maar ook hoe je snel en verantwoord geld leent.

Een klein of groot bedrag direct lenen zonder gedoe

Misschien wil je snel geld lenen en gaat het om een klein bedrag. Of het gaat om een groot bedrag? Heb je een bedrag tot € 500 nodig dan kun je het beste voor een minilening (flitskrediet) gaan. Bij Postkrediet leen je direct grotere bedragen, geschikt voor aanschaf van een voertuig, verbouwing van de woning of iets anders.

Welke soorten leningen zijn er?

Er zijn over het algemeen 2 soorten directe leningen, dat zijn de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Je kunt deze leningen direct afsluiten bij Postkrediet.

Persoonlijke lening

De persoonlijke lening is een directe lening die je direct kunt afsluiten bij Postkrediet. De persoonlijke lening onderscheidt zich op de volgende manieren:

  • Vaste rente
  • Vaststaande looptijd
  • Vaste maandtermijn
  • Maximale zekerheid
  • Kosteloos extra aflossen op de lening is mogelijk

Doorlopend krediet

Het doorlopend krediet is een directe lening waarbij je steeds weer opnieuw geld kunt opnemen. Het doorlopend krediet heeft de volgende kenmerken.

  • Variabele rente op het uitstaande krediet
  • Het afgeloste bedrag mag opgenomen worden tot aan het kredietlimiet
  • Vaste maandtermijn
  • Direct geld lenen met een variabele looptijd
  • Kosteloos extra aflossen op de lening is mogelijk

Direct geld lenen zonder vragen, waar kan dit?

Bij veel kredietaanbieders ontvang je een hoop vragen. Wil je direct geld lenen zonder vragen? Bedenk dat een kredietaanbieder verplicht is om een aantal dingen aan je te vragen. Zo is het bijvoorbeeld nodig dat je aantoont of en hoeveel inkomen je hebt. We willen tenslotte weten of je de lening ook terug kunt betalen. Dit is een standaard vraag waar je niet voor terug hoeft te schrikken.

Andere vragen zijn of je een huurwoning of koopwoning hebt (dit scheelt in het te lenen bedrag) en wat je woonsituatie is. Bijvoorbeeld gehuwd, samenwonend of alleenstaand. Vaak proberen we ook in te schatten of het leendoel wel bij je past. Een andere vraag is of je overwaarde hebt op je huis. Dat scheelt ook in het bedrag dat je direct wilt lenen.

Een kredietverstrekker mag niet vragen wat je in je vrije tijd doet, je toekomstverwachtingen zijn of hoe je het geld exact denkt te besteden. Direct geld lenen zonder vragen kan, je ontvangt alleen noodzakelijke vragen. Om te kunnen lenen moet je de juiste stappen van de lening doorlopen.

Kan ik direct geld lenen zonder BKR?

Bij het aangaan van een lening word je BKR geregistreerd. Dit geldt voor alle leningen vanaf € 250, uitgezonderd hypotheken. Heb je een betalingsachterstand van minimaal drie maanden op je hypotheek? Dan word je wel BKR geregistreerd.

Kun je direct geld lenen zonder BKR? Allereerst over de registratie. Zodra je een bedrag vanaf € 250 leent dan sta je ook geregistreerd. Dat hoeft op zich niets te betekenen. Zolang jij je aan je betalingsverplichtingen houdt gaat het hier om een positieve BKR registratie.

Direct geld lenen: heb je al een (negatieve) BKR registratie? Dan kun je mogelijk minder lenen. Bij een negatieve registratie kun je soms helemaal geen geld lenen. Dit is niet om vervelend te doen maar om je te beschermen tegen overfinanciering of financiële problemen.

Geen inkomen en toch snel geld lenen tegen een lage rente

Direct geld lenen zonder inkomen is bijna niet mogelijk. Je kunt bij ons gerust goedkoop lenen maar je hebt wel inkomen nodig. Kom je een kredietverstrekker tegen die dit toch doet? Wees hier voorzichtig mee. Waarschijnlijk gaat het om een particuliere aanbieder. Dit soort aanbieders kijkt niet naar je inkomen en of je de lening wel terug kan betalen. Helaas gaat dit soort leningen ook met woekerrentes gepaard. Soms ligt de rente ver boven de wettelijke maximale rente. Bij Postkrediet is de rente op dit moment historisch laag.

Heb je geen inkomen en toch direct geld nodig? Kijk dan of je van familie of vrienden geld kunt lenen. Maak hier wel afspraken over, zo kan het nooit mis gaan.

Direct geld lenen en binnen 24 uur op de rekening

Waarschijnlijk wil je direct geld lenen en dit binnen 24 uur op de rekening hebben staan. Bijvoorbeeld omdat je snel iets moet financieren. Bij Postkrediet werken we zo snel mogelijk om je lening aanvraag rond te krijgen. Wij houden namelijk van geld lenen zonder gedoe. Hoe snel dit is hangt van je eigen medewerking af. Zorg dat je gevraagde documenten direct aanlevert. Dit doe je gewoon online, je bent dus niet afhankelijk van de post.

Natuurlijk ontvang je zo snel mogelijk bericht van ons. Wanneer je een offerte aanvraagt krijg je in ieder geval binnen enkele uren een offertevoorstel.

Leningen direct vergelijken

Het is heel belangrijk om leningen goed met elkaar te vergelijken. Je hebt de keuze uit een persoonlijke lening of doorlopend krediet. De rente, looptijd en voorwaarde verschilt tussen deze twee. Wanneer je op onze website gebruik maakt van de berekeningsmodule zie je direct hoeveel geld je direct kunt lenen en wat de maandlasten zijn.

Het is aan te raden om hier direct gebruik van te maken. Door ook eens naar de looptijd te kijken merk je hoe dit de maandlasten omhoog of omlaag brengt. Direct geld lenen begint dus met het maken van een berekening. Vraag offertes aan, deze vergelijk je met elkaar. Zo ga je voor het beste aanbod, ook wanneer je het geld direct nodig hebt.

Jeroen de Geus

Directeur

Vrijblijvende offerte aanvragen