Alle blogitems

Geld lenen voor een pilotenopleiding

Vanaf 6.6% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van u.

16 augustus, 2021 - Persoonlijke lening

Standaard leningen voor pilotenopleidingen zijn er niet meer

Een pilotenopleiding is duur. Toch willen veel mensen de opleiding tot piloot doen. Maar daar is wel geld voor nodig. Geld lenen voor een pilotenopleiding is de oplossing. Het probleem is echter dat de standaard leningen voor pilotenopleidingen niet meer worden aangeboden. U bent dus aangewezen op andere methoden om aan geld te komen. Één van die methoden is geld lenen via een kredietverstrekker als Postkrediet.

Hebt u al een pilotenlening? Uw lening oversluiten naar een persoonlijke lening is het devies

Als u een oude pilotenopleiding geniet dan betaalt u daar waarschijnlijk veel te veel rente over. De pilotenopleidingen worden inmiddels al een aantal jaren niet meer verstrekt en de rente die u hierover betaalt is waarschijnlijk erg hoog. U doet er verstandig aan om deze lening over te sluiten naar een persoonlijke lening. Dit scheelt u al gauw duizenden euro’s per jaar.

Persoonlijke lening voor pilotenopleiding

Hoewel de pilotenlening afsluiten in Nederland niet meer mogelijk is zijn er wel andere mogelijkheden. Zo is daar de persoonlijke lening die u kunt gebruiken om uw opleiding tot piloot te voltooien. De persoonlijke lening is een lening die zekerheid biedt tegen een laag rentepercentage die de gehele lening vaststaat.

Persoonlijke lening voor pilotenopleiding vervroegd aflossen?

Als piloot verdient u in de toekomst een hoog salaris. Dat betekent dat u in staat bent om grotere bedragen af te lossen. Het voordeel van extra aflossen of vervroegd aflossen is dat u sneller van uw persoonlijke lening af bent.

Wanneer kunt u de lening voor een pilotenopleiding afsluiten?

Zodra u een vaste aanstelling als piloot hebt dan kunt u de persoonlijke lening bij ons afsluiten of oversluiten. Op die manier profiteert u van de lage rente van dit moment en leent u ook echt goedkoop. Op dit moment is de rente 6,6% en dus is dit de uitgelezen mogelijkheid om een persoonlijke lening af te sluiten.

Een piloot kan snel aflossen op een lening

Een pilot verdient uiteindelijk meer dan 100.000 euro per jaar en misschien zelfs een veelvoud daarvan dus het aflossen op een lening voor een pilotenopleiding is een fluitje van een cent.

Geld lenen voor een pilotenopleiding? Wat kost het?

Een pilotenopleiding kost gemiddeld tussen de 70.000 en 180.000 euro totaal. Dat betekent dat u met een maximale lening van 150.000 bij Postkrediet wel uitkomt voor dit bedrag. Wij verstrekken graag een persoonlijke lening aan mensen die in staat zijn om hun lening ook echt af te betalen. Afbetalen is in deze tijd met de historisch lage rente makkelijker dan ooit.

Jeroen de Geus

Directeur

Vrijblijvende offerte aanvragen