Alle blogitems

Een groot bedrag lenen

Vanaf 6.6% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van u.

21 januari, 2021 - Online geld lenen

Een flinke verbouwing, nieuwe auto of camper of een nóg grotere uitgave? Een groot bedrag lenen vraagt om een goede voorbereiding. Wanneer je meer dan € 25.000 nodig hebt dan spreek je eigenlijk wel over een groot bedrag. Dit geld leen je niet zomaar, je gaat voor de meest voordelige kredietvorm. Daarom vind je hieronder een praktisch stappenplan met betrekking tot een grote lening afsluiten.

De maximale lening berekenen

Het begint natuurlijk met het bekijken hoeveel je echt nodig hebt. Gaat het bijvoorbeeld om een verbouwing, vraag dan vooraf offertes bij aannemers of klusbedrijven aan. Staan er meerdere uitgaven op de planning? Tel alle kosten bij elkaar op, eventueel inclusief bijkomende kosten.

Nu is het zaak om de maximale lening te berekenen. Dit gebeurt aan de hand van het inkomen en dat van de eventuele partner. Met twee inkomens kun je meer lenen dan als alleenstaande. Bereken online de maximale lening. Maak hierbij gebruik van onze praktische berekeningsmodule. Vul hierbij je inkomensgegevens in, maar ook de woonlasten zoals hypotheek of huur. Een eventueel lopende lening of te betalen partneralimentatie moet je in de berekening meenemen.

Hoeveel kan ik lenen met een persoonlijke lening?

Wil je een groot bedrag lenen, kies dan bij voorkeur voor een persoonlijke lening. De rente bij de persoonlijke lening ligt lager dan die bij het doorlopend krediet. Hierdoor kun je met een persoonlijke lening vaak iets meer lenen. Om dit exact te berekenen maak je ook weer gebruik van de berekeningsmodule.

Een groot bedrag lenen zonder BKR toetsing

Kun je een groot bedrag lenen zonder BKR-toetsing? Feitelijk niet, tenzij het om een particuliere aanbieder gaat. Wanneer je geld leent van familie of vrienden dan vindt er geen BKR toetsing plaats. Wil je op een veilige en verantwoorde manier via Postkrediet geld lenen, dan toetsen we je BKR. Op zich is hier niets vreemds aan, alle kredietaanbieders doen dit.

Een groot bedrag lenen vraagt natuurlijk wat verantwoordelijkheid. Je moet in staat zijn om maandelijks aan je aflossingsverplichting te voldoen. Ook is het belangrijk dat je door de lening niet in financiële problemen raakt. Om je hiertegen te beschermen is er de BKR toetsing.

Het perfecte moment om een lening af te sluiten

De kredietrente staat historisch laag. Het was nog nooit zo goedkoop om geld te lenen. Een groot bedrag lenen kan tegen lagere kosten dan pakweg 10 jaar geleden. Toch is het nog steeds moeilijk om het perfecte moment te bepalen. Vraag jezelf eens het volgende af:

  • Heb ik het geld echt nodig?
  • Beschik ik over een stabiel en voldoende inkomen?
  • Kan ik maandelijks een bedrag aan aflossing missen?
  • Wat doe ik bij ziekte, echtscheiding of ontslag?
  • Heb ik het geld direct nodig?

Door even stil te staan bij deze vragen bepaal je ook of een groot bedrag lenen wel bij je situatie past. Leef je van een uitkering, dan kun je niet altijd geld lenen. Een bijstandsuitkering of WW-uitkering is niet stabiel genoeg. Een AOW-uitkering wordt vaak wel meegerekend.

Ziekte, echtscheiding of ontslag zijn geen redenen om de lening niet meer af te lossen. Wel heb je de mogelijkheid om tussentijds boetevrij af te lossen. Dit is altijd aan te raden, bijvoorbeeld wanneer je een bonus, winstdeling of erfenis ontvangt. Hiermee bespaar je kosten.

Looptijd lening verlengen of verkorten

Wanneer je gebruik maakt van de berekeningsmodule zie je de maandelijkse aflossing. Door de looptijd te verlengen verlaag je de maandtermijnen. De looptijd verkorten betekent hogere maandtermijnen maar op de eindstreep minder terugbetalen. Kijk kritisch naar de looptijd. Dit heeft invloed op je maandelijkse aflossing maar ook hoeveel je uiteindelijk aan rente betaalt.

Hoe meer je leent, hoe lager de rente

Het is een feit: een groot bedrag lenen betekent vaak minder rente betalen. Dit komt omdat je korting op grotere leningen ontvangt. Je moet dit echter niet als een stimulans zien om maar zoveel mogelijk te lenen. Het is en blijft belangrijk dat je nooit meer leent dan echt noodzakelijk is.

Je ziet bij aanbieders altijd de vanaf rente. Dit is de meest gunstige rente wanneer je een groot bedrag leent. Benieuwd of je kunt lenen en hoeveel dat is? Je krijgt al veel inzicht dankzij de berekeningsmodule. Van hieruit vraag je vrijblijvend een of meerdere offertes aan. Kijk en vergelijk, zo vind je de meest voordelige offerte. Bij Postkrediet leen je geld zonder gedoe.

Jeroen de Geus

Directeur

Vrijblijvende offerte aanvragen