Alle blogitems

Wat zijn de stappen bij online een lening afsluiten?

Vanaf 6.6% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van u.

7 januari, 2021 - Online geld lenen

Geld lenen doe je niet zomaar. Alles valt of staat met een goede oriëntatie. Hierna volgt de weg naar het aanvragen en afsluiten van een lening. Wat zijn de stappen bij online een lening afsluiten? Postkrediet laat je zien wat belangrijk is, waar je op let maar ook hoe de complete aanvraag van een lening verloopt.

Stap 1: de hoogte van de lening bepalen

Het begint allemaal met het bepalen van het leenbedrag, ook wel de hoogte van de lening genoemd. Bekijk vooraf wat je nodig hebt. Leen nooit meer dan noodzakelijk, hiermee voorkom je onnodig hoge kosten. Soms wil je een groot bedrag lenen maar doe dit alleen als het nodig is. Soms is het praktisch om vooraf offertes aan te vragen, bijvoorbeeld bij verbouwing van de woning of aanschaf van een nieuwe auto.

Stap 2: maak een berekening

Op onze website vind je een praktische berekeningsmodule. Soms vind je deze module ook bij andere aanbieders, terwijl anderen deze mogelijkheid niet bieden. Vul het bedrag in dat je nodig hebt. Geef ook de leenvorm aan: een persoonlijke lening of een doorlopend krediet. Je ziet dan direct wat de rente en het maandbedrag is. D.m.v. onze berekeningsmodule kun je zo goedkoop mogelijk lenen. Speel een beetje met de looptijden, je zult merken dat het maandbedrag dan anders wordt. D

Stap 3: vraag vrijblijvend een offerte aan

Een van de belangrijkste stappen bij online een lening afsluiten is een offerte aanvragen (of meerdere). Heb je gebruik gemaakt van de berekeningsmodule? Van hieruit vraag je direct een of meerdere offertes aan. Via de online omgeving ontvang je binnen enkele uren de offertes. Deze bekijk je op je gemak. Neem de tijd om over het aanbod na te denken en vergelijk vooral verschillende aanbiedingen met elkaar. Lenen bij Postkrediet is lenen zonder gedoe.

Stap 4: documenten aanleveren

Ga je akkoord met een offerte, dan vragen we wat aanvullende informatie. Hiervoor zijn een aantal documenten nodig. Dit is een van de belangrijkste stappen bij online een lening afsluiten. Zonder deze documenten kunnen we je aanvraag namelijk niet verwerken. Je ziet precies welke documenten nodig zijn. De volgende documenten zijn zeker nodig:

Bij online een lening afsluiten lever je de documenten ook online aan. Dit scheelt een hoop tijd. Bovendien is het ook een betrouwbare methode want je weet zeker dat je documenten ook écht aankomen.

Stap 5: overeenkomst ondertekenen

Wanneer alle gegevens kloppen dan ontvang je een leenovereenkomst. Het is belangrijk dat je deze goed doorleest. Hierna volgt het ondertekenen van deze leenovereenkomst. Sluit je samen met je partner de lening af? Dan is van beiden een handtekening nodig.

Verstuur de ondergetekende overeenkomst retour. Zodra dit binnen is ga je door naar de volgende stap bij het online afsluiten van een lening: het geld ontvangen.

Stap 6: geld op je rekening

Nu komt de stap waar je het allemaal voor doet: het geld op je rekening ontvangen. Dit wordt zo snel mogelijk na ontvangst van de ondertekende leenovereenkomst overgemaakt. In veel gevallen heb je binnen 24 uur het geld op je rekening. Een en ander is afhankelijk van de dag en het tijdstip, maar ook van de verwerkingstijd van je eigen bank.

Wanneer je geen klant bent

Bij sommige kredietaanbieders moet je klant zijn om online een lening af te sluiten. Bij Postkrediet hoef je helemaal geen klant te zijn. Het is dus geen probleem wanneer je nog nooit eerder hier een lening hebt afgesloten.

Belangrijke tips bij het stappenplan online lening afsluiten

Je hebt gezien welke stappen je volgt bij een online lening afsluiten. Er zijn een aantal belangrijke dingen waar je rekening mee moet houden.

Maak een keuze tussen de persoonlijke lening en het doorlopend krediet. Heb je eenmalig een geldbedrag nodig, dan is de persoonlijke lening de meest voordelige keuze. Het doorlopend krediet is interessanter wanneer je vaker geld nodig hebt. Bedenk wel dat de rente bij het doorlopend krediet hoger ligt.

Houd de marktrente goed in de gaten. De rente daalt al enkele jaren. Het is niet te zeggen of de rente nog verder gaat dalen of juist weer stijgt. Bepaal voor jezelf wat het goede moment is voor het online afsluiten van een lening.

Zorg dat je belangrijke gegevens bij de hand hebt. Bijvoorbeeld informatie over je inkomsten maar ook de woonlasten (huur of hypotheek). Heb je nog leningen ergens anders lopen? Dan is het belangrijk dat je deze informatie ook bij de hand hebt.

Jeroen de Geus

Directeur

Vrijblijvende offerte aanvragen