Alle blogitems

Geld lenen boven 74 jaar

Vanaf 6.6% Rente
Bruto maand inkomen
Bruto maand inkomen partner
Hypotheek per maand
Thuiswonende kinderen?
€ 20.333,-

Dit is een indicatieve berekening, voor een exacte berekening ontvangen wij graag een offerte aanvraag van u.

30 april, 2021 - Senioren

De regels schrijven voor dat een lening voor senioren maximaal kan lopen tot het 81e levensjaar. Voor deze tijd moet de lening zijn afgelost. Hierdoor is het niet mogelijk om na je 78e levensjaar nog een lening af te sluiten. De maximale leeftijd om een lening af te sluiten is dus 74 jaar.

Lening afsluiten boven 74 jaar

De seniorenlening is een aparte lening. Je kunt deze lening afsluiten tot je 65e en de maximale leeftijd om deze lening af te sluiten is 74 jaar. Het verschilt per kredietverstrekker wat de precieze leeftijd is maar dat kun je zelf controleren bij het aanvragen van een offerte.

Voor mensen ouder dan 65 jaar is er de senioren lening. Dankzij de stijgende levensverwachting van de afgelopen jaren hoeft deze lening niet meer voor je 68e te zijn afbetaald. Dit is verlengd tot het 81e levensjaar. Dat betekent dat je nog 13 jaar langer kunt lenen dan voorheen. Hierdoor heeft iedereen tussen de 65 en 74 jaar oud de mogelijkheid om geld te lenen.

Boven het 78e jaar is het niet meer mogelijk om geld te lenen, er moet immers wel ruimte zijn om de lening af te lossen tot het 81e levensjaar.

Soms vinden mensen boven de 78 het niet prettig als ze een lening wordt geweigerd. De regels zijn echter onverbiddelijk. Wij zijn aan die regels gebonden.

Een lening voor ouderen, waarom niet?

Ouderen willen ook nog regelmatig geld lenen voor een nieuwe auto, een verbouwing of wat dan ook. Dat kan middels de seniorenlening. Deze lening is gelijk aan een persoonlijke lening. De voorwaarden en methodiek van deze seniorenlening is  gelijk aan de persoonlijke lening. Je sluit de lening af en wij storten het bedrag op je rekening. Je lost de lening gedurende de looptijd af in gelijke termijnen tegen steeds hetzelfde rentepercentage. Als senior kun je op de lening ook extra aflossen zonder boete. Je bepaalt zelf wanneer je de lening wilt laten incasseren. Dat kan bijvoorbeeld gelijk met de ontvangst van je AOW uitkering of pensioen. Regel dit soort zaken op het moment dat je de lening afsluit.

Lening afsluiten na je 78

Een lening afsluiten na je 78 is helaas niet mogelijk. Als je als senior een lening moet beëindigen op je 81e dan wordt het moeilijk om op je 78e nog te lenen. Vandaar dat dit zo is geregeld en je maximaal kunt lenen tot je 74e.

Wat gebeurt er als je jonger bent dan 65?

Als je jonger bent dan 65 dan krijg je te maken met een normale lening en kun je dus geld lenen zoals ieder mens. Je krijgt dan te maken met de persoonlijke lening of het doorlopend krediet. We zetten de verschillen tussen de persoonlijke lening en het doorlopend krediet hieronder nog even uiteen.

Persoonlijke lening

De persoonlijke lening is de lening met de vaste looptijd en de vaste rente. Deze lening biedt meer zekerheid omdat je elke maand weet waar je aan toe bent tegen steeds hetzelfde rentepercentage. Daarnaast weet je ook dat deze lening aan het einde van de looptijd ook écht is afgelost.

Doorlopend krediet

Bij het doorlopend krediet kun je elke maand het geleende geld, na aftrek van rente, weer opnemen. Dat betekent dat het doorlopend krediet tot in lengte van dagen kan voortduren. Dat geeft wel continue stress en minder zekerheid, hou daar wel rekening mee. Dat maakt ook dat deze vorm van lenen steeds minder populair is. Ook is bij deze lening de rente variabel.

Jeroen de Geus

Directeur

Vrijblijvende offerte aanvragen