Lenen met een tijdelijk contract

De mogelijkheden om te lenen met een tijdelijk contract zijn de laatste jaren toegenomen. Waar u in het verleden direct nul op het rekest kreeg, zijn in geval van een tijdelijk contract nu mogelijkheden waarbij in ieder geval een deel van het inkomen meegenomen kan worden bij een lening berekening. Postkrediet kijkt graag voor u of er mogelijkheden zijn.

Lenen met een tijdelijk contract

U heeft een nieuwe baan gevonden en krijgt om te beginnen een tijdelijk contract of, in andere woorden, een bepaalde tijd contract. Een contract voor een jaar of een half jaar zijn hierbij het meest voorkomend. Postkrediet kijkt graag of lenen met uw tijdelijk contract via ons mogelijk is. Zo wordt bij een halfjaarcontract 70% van het vaste inkomen meegenomen bij de berekening voor een lening. Wanneer u boven de 30 jaar bent én een koopwoning hebt, wordt zelfs het volledige inkomen meegenomen in deze berekening.

Lenen met een uitzendcontract

Een uitzendcontract is uiteraard ook een arbeidsovereenkomst. Een overeenkomst voor zowel bepaalde- als onbepaalde tijd, afhankelijk van in welke Fase het contract zich bevind. Veruit de meeste uitzendbureaus werken met Fasecontracten. Fase A, B en C of Fase 1, 2, 3 en 4. Hoe zit het ook alweer met uitzendcontracten?

De eerste 78 weken (1,5 jaar) van een uitzendovereenkomst of -contract is Fase A of Fase 1 en 2. Dit is de meest lastige fase voor het verkrijgen van een krediet. De banken waarvoor Postkrediet bemiddelt nemen inkomen uit een Fase A of Fase 1 en 2 contract helaas niet mee bij de berekening voor een lening. De reden hiervoor is de onzekerheid van dit contract. Bijvoorbeeld bij eventuele ziekte zijn uitzendbureaus niet verplicht om door te betalen en wanneer er onverhoopt geen werk is waarop het uitzendbureau u kan plaatsen, mogen ze uw contract eenzijdig beëindigen.

De volgende fase van het uitzendcontract, Fase B of Fase 3, duurt 24 maanden (2 jaar). In deze fase is het verkrijgen van een lening makkelijker. Een uitzendcontract is op dit moment te vergelijken met een regulier contract voor bepaalde tijd. De meeste banken zien dit gelukkig ook zo. In ieder geval 70% van het vaste inkomen wordt meegenomen bij de berekening van een lening. In uitzonderlijke gevallen zelfs het volledige salaris. Wanneer u een partner met een vast contract heeft zijn banken ook vaak wat coulanter.

De laatste fase, Fase C of Fase 4, is in feite een contract voor onbepaalde tijd. Zo wordt dit contract ook gezien bij onze kredietverstrekkers. Uw volledige inkomen wordt daarom meegenomen bij de berekening voor een lening.