Lening vergelijken

Er zijn in basis twee verschillende lening typen met elkaar te vergelijken. Dit betreft de Persoonlijke lening en het Doorlopend krediet. Hieronder vindt u de kenmerken van deze twee leningen in één overzicht.

KenmerkenPersoonlijke leningDoorlopend krediet
Te lenen bedragVanaf € 5.000,- tot               € 50.000,-Vanaf € 5.000,- tot € 50.000,-
MaandtermijnDe maandtermijn is vast en is afhankelijk van het kredietbedrag en de looptijd. U kunt hier uw maandtermijn berekenen.De maandtermijn bedraagt 1%, 1,5% of 2% van het krediet limiet. U kunt hier uw maandtermijn berekenen
LooptijdDe looptijd is minimaal 6 maanden en maximaal 120 maanden.De looptijd is variabel. Dit betekent dat als gevolg van tussentijdse opnames, rentewijzigingen of extra aflossingen de looptijd kan wijzigen.
RenteDe rente staat vast gedurende de looptijdDe rente is variabel en kan gedurende de looptijd wijzigen

Kosten bij vervroegd aflossen

 

 

U kunt ten alle tijden kosteloos extra aflossen. Dit geldt voor zowel tussentijdse extra aflossingen als ook voor een gehele aflossing van het openstaand kredietbedrag.

U kunt ten alle tijden kosteloos extra aflossen. Dit geldt voor zowel tussentijdse extra aflossingen als ook voor een gehele aflossing van het openstaand kredietbedrag.

 

 

Minimale leeftijd21 jaar21 jaar
Maximale leeftijdU kunt tot uw 69ste  jaar een lening aangaan. Deze lening dient dan voor uw 74ste jaar te zijn afbetaald.U kunt een doorlopende krediet aangaan tot uw 65 jaar. De lening dient dan voor uw 74 jaar te zijn afbetaald.

Kosten

 

 

 

De rente staat gedurende de looptijd vast. U weet dus vooraf hoe hoog de rente kosten zijn.Bij Postkrediet betaalt u geen afsluit- of advieskosten, waardoor u kunt lenen tegen de laagste maandlasten!De rente is variabel, de bank kan deze verhogen of verlagen.Verhoging van de rente betekent dat u langer aan de lening betaalt en dus meer. De lening wordt duurder. Verlaging betekent het tegenovergestelde, u betaalt korter aan de lening de lening wordt daardoor goedkoper.Extra aflossen kan kosteloos en heeft het voordeel dat u direct minder rente gaat betalen. U betaalt namelijk rente over het uitstaand saldo. Uw lening wordt hierdoor goedkoper.