Geld lenen; Hoe werkt het?

Bij Postkrediet vraagt u in twee stappen geheel online uw lening aan. U ontvangt vervolgens een persoonlijk overzicht met uw leenmogelijkheden. Bij ons leent u tegen de laagst mogelijke lasten! We rekenen namelijk géén afsluit- of advieskosten voor onze dienstverlening. En met de offertemodule kunt u gelijk ook meerdere offertes aanvragen.

Stap 1: Offerte aanvragen; In enkele minuten geregeld!

In twee korte stappen vraagt u een lening aan en maakt u zelf een gerichte keuze voor de gewenste leningvorm, de rente en de gewenste maandtermijn. In Stap 1 vermeldt u uw persoonlijke gegevens. Zo kunt u aangeven of u eventuele lopende leningen wilt aflossen. In Stap 2 tonen wij u een overzicht van de banken waarmee wij samenwerken en kunt u met één klik een of meerdere offertes aanvragen.

Stap 2: Uw leenmogelijkheden ontvangt u per mail

U ontvangt van ons een overzicht met de offerte mogelijkheden van de banken waarmee wij samenwerken. Dit zijn:

  • Interbank, Quander, Nationale-Nederlanden en Defam

Bovenstaande banken zijn gespecialiseerde consumptief krediet banken en daardoor in staat om de laagste rentetarieven in de markt aan te bieden. Standaard presenteren wij u de laagst mogelijke rentevoorstellen in één overzicht.

Stap 3: U bepaalt zelf uw keuze

Het lenen van geld is een belangrijke financiele beslissing die u in de regel verbind voor een langere periode. Wij raden u daarom ook aan om hier de tijd voor te nemen en de verschillende mogelijkheden en offertes uitgebreid te bestuderen.

Wanneer u daarna uw keuze heeft gemaakt, ondertekent u de offerte en stuurt u deze naar ons retour. Bij het terugsturen van de offerte is het belangrijk dat u enkele documenten toevoegt. De bij te voegen documenten vindt u op de checklist die bij de offerte is bijgesloten.

Welke stukken moeten er in de regel worden bijgevoegd? Bekijk hier het overzicht.

Stap 4: Controle stukken en uitbetaling lening

Nadat wij de stukken hebben ontvangen, controleren wij die op volledigheid. Wanneer alles compleet is sturen wij deze “ter finale controle” door naar de bank. In het algemeen duurt het daarna maximaal twee werkdagen voordat u het geld op uw rekening heeft.

Execution only

Postkrediet bemiddelt zonder advies, ook wel ‘execution only’ genoemd. Deze vorm van dienstverlening is uitsluitend geschikt voor consumenten die over voldoende kennis en ervaring beschikken. Voor meer informatie over de dienstverlening van Postkrediet kunt u hier terecht.