Voorwaarden Huiseigenaar Doorlopend krediet

Postkrediet staat voor verantwoord lenen. Wij vinden het belangrijk dat alle mogelijke relevante informatie helder en toegankelijk wordt getoond op onze website. Hieronder vindt u informatie en een aantal bijlages die voor u van belang kunnen zijn bij de afweging om te komen tot het afsluiten van de juiste lening.

Betaalt u kosten voor het afsluiten van een lening via Postkrediet?

Het antwoord is simpel, u betaalt geen kosten voor het afsluiten van de lening. De dienstverlening van Postkrediet is gratis. U betaalt natuurlijk wel rente over uw lening aan de bank waar uw lening wordt ondergebracht. Postkrediet treedt hierbij op als bemiddelaar en u betaalt hiervoor GEEN afsluit- of advieskosten. Wettelijk is bepaald dat Postkrediet beloond mag worden in de vorm van een doorlopende provisie welke door de bank rechtstreeks aan Postkrediet wordt betaalt.

Wat doet het Bureau Krediet Registratie?

Alle banken waarmee wij samenwerken zijn aangesloten bij het Bureau Krediet Registratie (BKR) in Tiel. Wanneer u een lening aanvraagt wordt het BKR door de banken geraadpleegd. Zo wordt er onder andere gekeken of u reeds kredietervaring heeft of niet. Het komt voor dat u op basis van deze gegevens niet wordt geaccepteerd door deze banken. Wij zullen u hiervan dan op de hoogte stellen.

Wanneer u een lening afsluit wordt deze altijd aangemeld bij het Bureau Krediet Registratie. Daarnaast zijn banken verplicht om eventuele achterstanden in betaling van meer dan 90 dagen aan te melden bij het BKR.

De lening terugbetalen

Met de ondertekening van de offerte spreekt u op voorhand een te betalen maandtermijn af. Deze maandtermijn wordt via een automatische incasso van uw betaalrekening afgeschreven. Het is daarom verplicht om een betaalrekening te hebben bij een Nederlandse bank. Bij een Huiseigenaar Doorlopend krediet bestaat de maandtermijn uit een deel rente en een deel aflossing.

Europese standaardinformatie over consumentenkrediet (Esic)

Voor dit product is Europese standaardinformatie over consumentenkrediet beschikbaar. Wanneer u een offerte aanvraagt krijgt u hier ook een gepersonaliseerde Esic bij. U vindt hier een voorbeeld van het Esic

Overeenkomst Doorlopend krediet

Wilt u weten hoe een overeenkomst voor Huiseigenaar Doorlopend krediet eruit ziet? Dan kunt u die hier bekijken

Algemene Voorwaarden

Bekijk hier de Algemene Voorwaarden van het Huiseigenaar Doorlopend krediet

Acceptatie voorwaarden

Postkrediet werkt samen met de grootste consumptief kredietbanken in Nederland. Dit zijn Nationale Nederlanden, Interbank, Defam, Laser en De Nederlandse Voorschotbank. Deze banken hanteren allen hun eigen acceptatienormen en voorwaarden. Om voor een lening in aanmerking te kunnen komen, dient u in ieder geval aan onderstaande voorwaarden te voldoen.

 • U bent in loondienst (tijdelijk of vast loondienstverband)
 • U bent ouder dan 23 jaar
 • U heeft een inkomen uit een uitkering anders dan WW of Bijstand
 • U beschikt over een geldig legitimatiebewijs
 • U heeft geen negatieve registratie (codering) bij Bureau Krediet Registratie
 • U wilt minimaal € 5.000,– lenen

Ondernemers

 • U bent tenminste 3 jaar zelfstandig
 • U bent ouder dan 25 jaar
 • De onderneming beschikt over een positief eigen vermogen
 • De onderneming maakt winst
 • U bent in het bezit van een eigen woning
 • U heeft geen negatieve registratie bij Bureau Krediet Registratie