Wat kost geld lenen?

Geld lenen kost geld! Niet voor niets een waarschuwing die boven alle sites en alle advertenties staat. En terecht, want u betaalt altijd rente over uw lening. De rente op uw lening is, naast de aflossing, het belangrijkste element van de kosten. Daarnaast kan het zijn dat tussenpersonen/adviseurs nog andere kosten in rekening brengen, de zogenaamde afsluit- of advieskosten. Postkrediet rekent deze NIET.

Wat kunt u zelf doen om uw kosten zo laag mogelijk te houden?

U bespaart aanzienlijk wanneer u naast een lage rente ook kiest voor een zo hoog mogelijke maandtermijn. Een hogere maandtermijn betekent namelijk een kortere looptijd, dus minder kosten. Als u bij een Doorlopend krediet bij een leenbedrag van € 20.000,— kiest voor een maandtermijn van € 300,–  (1,5% van het limiet)  in plaats van een maandtermijn van € 200,–   (1% van het limiet), dan scheelt u dat al gauw 50 maanden minder lang betalen. Dit scheelt u dus duizenden euro’s. Wilt u zelf de verschillen berekenen, maak dan gebruik van de volgende module.

Een aantal tips die het lenen goedkoper maken:

  • Het samenvoegen van meerdere leningen naar 1 goedkopere lening.
  • Het samenvoegen van roodstanden, credit cards en verzendhuiskredieten, de rente die u op dit soort leningvormen betaalt is vaak velen malen hoger dan bij een lening via Postkrediet.
  • Extra aflossen op een Doorlopend krediet waardoor u minder rente betaalt en eerder klaar bent met betalen.
  • Stem de levensduur van het bestedingsdoel, bijvoorbeeld een auto, af op de duur van uw lening. Een Persoonlijke lening kan hier uitkomst bieden. U weet exact wanneer de lening is afbetaald door het vaste karakter van de lening.
  • Een lening aflossen. Wanneer u niet of nauwelijks aflost omdat u bijvoorbeeld geregeld opneemt van uw Doorlopend krediet, kan het voor u interessant zijn om een deel van de lening over te sluiten in een Persoonlijke lening. Op die manier heeft u de garantie dat u in ieder geval een deel van uw schuld afbouwt.

Kortom; lenen zo goedkoop mogelijk maken, dat is het motto van Postkrediet. Wij staan voor verantwoord lenen tegen de laagste kosten. Dit bereiken wij door samen te werken met gespecialiseerde kredietbanken die de laagste rentetarieven bieden in de markt. Daarnaast hebben wij onze processen zo efficiënt mogelijk ingericht en houden we de kosten laag. De proef op de som nemen?  Vraag dan direct  gratis een vrijblijvende offerte op.