Extra geld lenen

Het kan natuurlijk voorkomen dat u geconfronteerd wordt met een tegenvaller: De auto gaat kapot, de kosten van een verbouwing vallen duurder uit of een duur apparaat begeeft het. Dan is er wellicht behoefte aan extra financiële ruimte. Het lenen van geld kan hierbij een oplossing zijn. Wanneer u, al dan niet tijdelijk, extra geld wilt lenen zijn er een aantal zaken die voor u van belang kunnen zijn.

Financiële ruimte door (meer) rood te staan bij uw bank?

Dit is één van de meest voor de hand liggende oplossingen. Op deze manier beschikt u snel over extra financiële ruimte bij uw eigen vertrouwde bank. Deze vorm van extra geld lenen is wel een dure oplossing. De rente die u betaalt op een roodstand bij de bank is veel duurder dan de rente van bijvoorbeeld een Doorlopend krediet. Daarnaast wordt een roodstand veelal gebruikt voor bedragen tot € 5.000,–

Heeft u tijdelijk extra geld nodig?

Wanneer u tijdelijk extra geld nodig heeft, kan roodstaan bij de bank uitkomst bieden. Wat van belang is, is te weten waarvoor u het geld nodig heeft. Betreft dit de aanschaf van een product met een bepaalde levensduur, bijvoorbeeld een auto. Dan is de Persoonlijke lening een goede oplossing. De rente is over het algemeen lager dan bij een roodstand en u komt niet in de verleiding extra geld te pinnen. U kunt daarnaast looptijd van de persoonlijke lening afstemmen op de verwachte levensduur van de auto.

Wat is de goedkoopste oplossing voor de extra financiële ruimte?

Dat is op voorhand moeilijk te zeggen omdat iedere situatie anders is. Zodra u het geld voor een langere periode nodig heeft of het een hoog bedrag betreft, zijn de Persoonlijke lening en het Doorlopend krediet vaak de goedkoopste mogelijkheden. Met behulp van de verschillende rekenmodules op onze site, kunt u zelf op uw gemak vergelijken en berekenen. Bekijk onze rekenmodules hier.

Wel of niet uw lopende lening oversluiten met extra geld in handen?

Onze ervaring laat zien dat het oversluiten of samenvoegen van bestaande leningen vaak voordeliger is. Dit als gevolg van de huidige dalende rentestanden, maar ook omdat banken voor hogere bedragen, een lager rentetarief hanteren. Zo is de rente voor het lenen van een bedrag van 25.000 euro lager dan de rente van 15.000 euro.

Bent u benieuwd tegen welk rentetarief u extra geld kunt lenen bij Postkrediet? Vraag dan gratis een vrijblijvende offerte aan. De offerte ontvangt u vervolgens van ons per mail.